La începutul acestei săptămâni, Federația Internațională de Tenis a emis o declarație prin care a confirmat faptul că jucătoarea Cagla Buyukakcay, de 32 de ani a fost depistată pozitiv la Ractopamină în timpul turneului WTA Winner’s Open din România.
Hormonul respectiv este un aditiv pentru hrana animalelor care este definit ca fiind „o substanță nespecificată”. Aceasta este interzisă în categoria S1 din Lista WADA 2021 a substanțelor interzise.
Buyukakcay a făcut apel la ridicarea interdicției provizorii, dar a fost refuzată de un juriu independent.
Jucătoarea turcă va trebui să aștepte o audiere formală care va avea un cuvânt final de spus în cazul acuzației de dopaj. Conform directivelor ITF, jucătorii care sunt depistați pozitiv la o substanță interzisă sunt interziși provizoriu până la desfășurarea unei audieri oficiale.
În urma deciziei, Buyukakcay a emis o declarație lungă în care crede că testul pozitiv este legat de carnea contaminată pe care a consumat-o înainte de test. Ea a negat că ar fi auzit vreodată de Ractopamină și spune că îi este „imposibil” să obțină medicamentul din farmacii sau din magazine din cauza restricției de vânzare.
Carnea de la restaurantul din Cluj este de vină
„Singura concluzie logică la care pot ajunge pentru a explica prezența Ractopaminei în corpul meu este că am consumat carne contaminată”, a scris Buyukakcay.
Aceasta a mai spus că a prezentat chitanțele pentru a demonstra că amâncat de cele două fripturi.
”Tribunalul Independent nu a acceptat explicația mea și ITF a mers mai departe cu suspendarea mea provizorie, ceea ce înseamnă că cazul meu va fi revizuit. Nu s-a luat încă o decizie finală”.
Sportiva a mai spus că este foarte atentă la ceea ce mănâncă.
„Sunt foarte atentă la ceea ce mănânc sau consum. Sunt un jucător profesionist care trăiește de mult timp în cunoștință de cauză cu regulile și reglementările antidoping. Am acordat o atenție meticuloasă pentru a respecta regulile de-a lungul carierei mele”, a adăugat ea.







Lasă un răspuns