, ,

Starețul de la Mănăstirea Muntele Rece nu mai este dorit de oameni. ”Nu te poți filma cu cârnațul în mână și apoi să ne vorbești de Dumnezeu și Maica Domnului”

Posted by

Locuitorii din zona de munte a județului Cluj, sunt în pragul revoltei după ce Mitropolia Clujului l-a iertat pe starețul Mănăstirii Muntele Rece, care s-a filmat cu ”cârnațul” în mână și a trimis sume mari de bani unei femei din Sibiu, de care s-a îndrogostit lulea.

Oamenii din zonă îl acuză pe mitropolitul Clujului, IPS Andrei că tolerează sodomia și îl întreabă ce exemplu le poate da starețul tinerilor din această zonă dacă va fi iertat.

”Dacă s-a filmat cu cârnațul în mână în timp ce făcea prostii și a trimis filmul pe internet, ce exemplu le va da starețul tinerilor. Dacă a fost iertat pentru așa ceva înseamnă că toată lumea poate să facă ce vrea. La noi, aici, oamenii au filmarea”, a declarat un participant la revolta de la Muntele Rece.

Oamenii nu îl mai vor pe starețul Gălățean

La slujba de vineri dimineața, la care a participat și un trimis de la Mitropolia Clujului, oamenii i-au spus acestuia că nu îl mai vor pe călugărul Gălățean la mănăstirea lor.

”Mitropolia Clujului calcă pe capetele oamenilor? L-au trimis de aici la Băișoara, o lună, iar aseară (joi, 25 mai) a revenit la Mănăstire. Noi vrea să readucem liniștea în acest loc. A venit aseară și e gata să slujească, ca și când nimic nu s-a întâmplat. El i-a trimis acelei femei care i-a luat banii mai multe videoclipuri, inclusiv unul în care se masturba. Nu mai poate sluji în biserică la noi”, spune un credincios.

Reprezentantul Mitropoliei Cluj le-a spus celor prezenți că Gălățean nu va mai fi călugăr la această mănăstire, dar cu toate astea, seara el a participat la slujba religioasă.

”După ce ne-a spus asta, seara și-a făcut apariția părintele. Noi ce să mai credem?”, se întreabă acum credincioșii, care au ajuns să creadă că sunt reale vorbele cu ”mafia” din sânul Bisericii Române. 

IPS Andrei l-a trimis o lună la altă mănăstire

Călugărul Gălățean s-a îndrăgostit de o femeie din Sibiu, pe care a cunoscut-o pe internet, cu care era în discuții chiar să se căsătorească.

El i-ar fi trimis sume importante de bani, iar la un moment dat chiar și un filmuleț în timp ce ”își freca cârnațul”, după cum spun oamenii din zonă.

După scandal, Gălățean a fost chemat la Mitropolia Clujului unde a recunoscut situația prin care a trecut, drept pentru care a primit drept canon mutarea disciplinară la altă mănăstire.

Acum, la Muntele Rece, el nu mai este dorit.

Un răspuns

  1. Avatar Radu
    Radu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *