Statul Român a pierdut lupta cu drogurile. A recunoscut la Cluj, chiar ministrul Justiției

Posted by

Prezent la Cluj, la bilanțul Curții de Apel, ministrul Justiției, Alina Gorghiu a prezentat mai multe cifre, din care rezultă că România a pierdut lupta cu rețelele de droguri. Statul Român a pierdut lupta cu drogurile.

Ministrul a vorbit de un război asimetric, dar și despre registrul traficanților de droguri. Gorghiu nu a pomenit niciun cuvânt despre faptul că polițiștii antidrog sunt prea puțini. Nici de legislația mult prea permisivă în acest domeniu, care îi ajută pe traficanți.

Statul Român a pierdut lupta cu drogurile
Statul Român a pierdut lupta cu drogurile

La capitolul cifre, Alina Gorghiu a fost mult mai clară. Din datele prezentate rezultă, fără dubiu, o ineficiență au autorităților judiciare. Este imposibil să ai pe rolul parchetelor antidrog, peste 23.000 de dosare să soluționezi într-un an de zile doar 25 la sută.

”Sunt în 2023, înregistrate cu 30.85 de procente mai multe dosare penale, privind traficul de droguri, doar traficul de droguri. 14.931 de dosare. Dacă le adăugăm pe acestea la cele nesoluționate din anii trecuți, rezultă un număr total de dosare 26.293 de dosare. Enorm de multe. Au fost soluționate din acestea 8.843, din care prin rechizitoriu și acord de recunoaștere a vinovăției 1.756 de dosare. Din aceste dosare au fost trimiși în judecată 898 de inculpați. Statistica ne mai spune că au fost confiscate 1.1 tone de droguri de risc și mare risc. Este un fenomen, un război asimtric între cei care trafichează droguri și Statul Român”, a spus ministrul Justiției.

Traficul de droguri o chestiune discată în CSAT. Statul Român a pierdut lupta cu drogurile

În luna octombrie 2023, problema drogurilor a fost discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

La momentul respectiv, președintele Iohannis a anunțat că traficul de droguri trebuie stopat.

”Am analizat în cadrul ședinței CSAT tema consumului de droguri de către tineri și elevi, ca risc major la adresa siguranței naționale și individuale. Gestionarea fenomenului prevenirii și combaterii consumului de droguri presupune un efort național conjugat, multidisciplinar, cu implicarea instituțiilor din arcul guvernamental, a serviciilor de informații, a structurilor Ministerului Public, a autorităților locale și a societății civile”, a spus Iohannis.

Cu toate astea, datele prezentate de Gorghiu arată o totală ineficiență a instituțiilor de stat în acest domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *