Strada Regele Ferdinand, modernizată din fonduri europene, a fost redată circulației și arată ca-n Vest

Posted by

Primăria Cluj-Napoca a finalizat lucrările de modernizare pe fonduri europene a străzii Regele Ferdinand, urmând să fie finalizate și străzile Tipografiei, Emile Zola, Sextil Pușcariu și scuarul CEC.

Municipalitatea a publicat și o serie de fotografii cu noua stradă Regele Ferdinand și a oferit câteva detalii.

Dacă înainte această arteră nu avea niciun copac, acum au fost plantați 51 de arbori cu balot, s-a instalat un sistem de irigații automat, cu senzor de ploaie / umiditate și s-au mai montat 12 stații electrice de încărcare pentru biciclete și trotiente din totalul de 23 și 8 stații de încărcare pentru mașini electrice din proiectul general.

De asemenea, proiectul general include și: primul stand pentru taxiuri electrice din Cluj-Napoca (va fi amplasat pe str. Tipografiei), sistem inteligent de management al traficului, respectiv sistem de iluminat public prin tehnologie LED.

Traficul a fost reorganizat astfel: se păstrează două benzi de acces pe direcția Centru – Strada Horea, sens pe care a fost creată o pistă de biciclete / trotinete cu lățime de 1,5 m.

Pe direcția Horea – Centru, transportul public și bicicliștii beneficiază de bandă dedicată comună, realizată prin reducerea lățimii carosabilului.

Stația de transport în comun de pe frontul estic (în fața magazinului Central) permite acum atât staționarea concomitentă a două autobuze, cât și neîntreruperea circulației velo în timpul staționării.

De asemenea, o nouă trecere de pietoni și velo a fost marcată în dreptul străzilor Tipografiei și O. Petrovici.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 23.056.184,98 lei din care valoarea nerambursabilă solicitată este de 21.425.503,55. Proiectul este realizat de Primăria Cluj-Napoca prin fonduri europene – Programul Operațional Regional 2014-2020.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *