Acasă EVENIMENTE Studenți de elită de la UBB Cluj au fost primiți la Guvern....

Studenți de elită de la UBB Cluj au fost primiți la Guvern. Au câștigat titlul mondial cu tema defrișărilor sălbatice din pădurile României

0

Mai mulți studenți de la UBB Cluj care au reușit să câștige titlul mondial la un concurs internațional care a avut ca temă ”schimbările climatice”, au fost invitați la Guvernul României.

Cel care a făcut invitația este clujeanul Mircea Abrudean, șeful Cancelariei Guvernului României. Delegația a fost condusă de lectorul de la UBB Cluj, Darie Moldovan, un om extrem de inimos.

”Bun venit la Palatul Victoria! O adevărată bucurie să îi am invitați la Comitetul interministerial pentru Schimbări Climatice pe Marian-Lucian Coțolan, Adina Tilea și Bianca-Nicoleta Marian, studenți ai UBB și câștigătorii competiției SAS Curiosity Cup din Statele Unite ale Americii (dintre 54 de universități din toată lumea) în cadrul categoriei Data Analysis, precum și pe coordonatorul acestora, domnul lect. univ. dr. Darie Moldovan. Pentru că au avut ca subiect clasificarea imaginilor din satelit pentru a detecta defrișările din Munții Carpați, i-am invitat la Comitet să prezinte ideile lor și celor din administrația publică centrală. Acest schimb de know-how este esențial pentru noi, diminuarea fenomenului defrișărilor fiind o temă constantă pe agenda guvernamentală”, a scris Mircea Abrudean.

Performanță unică – au câțtigat titlul mondial

La sfârșitul lunii aprilie 2023, cei trei studenți clujeni, coordonați de lectorul Darie Moldovan au câștigat titlul mondial la concursul SAS Curiosity Cup, unde au concurat alături de alte nouă echipe din întreaga lume.

Studenții clujeni au prezentat în concurs pentru ”schimbările climatice, o analiză privind situația defrișărilor din Munții Carpați.

Lectorul Darie Moldovan și-a lăudat studenții pentru performanța pe care au reușit-o.

”Eforturile depuse de aceștia, atât individual cât și la nivel de echipă, au fost răsplătite prin acest premiu deosebit și sunt sigur că cei trei vor continua pe aceeași pantă ascendentă și în carierele lor. Proiectul nostru, centrat pe urmărirea defrișărilor, reamintește că datele și inteligența artificială au puterea de a fi o forță care să inspire schimbările pozitive în lumea în care trăim”, a declarat universitarul clujean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.