Acasă CALEIDOSCOP STUDIU: De ce e bine să ai cât mai multe plante acasă...

STUDIU: De ce e bine să ai cât mai multe plante acasă sau la birou

0

Este important să aveți cât mai multe plante vii acasă sau la birou deoarece acest lucru ajută la protejarea de boli, inclusiv de COVID-19, potrivit unui nou studiu.

Acesta este un studiu foarte bun de verificare a conceptului dacă plantele pot, într-adevăr, ajuta la dezinfectarea aerului„, a declarat Kristian Dubrawski, unul dintre coautorii studiului. ”

Plantele de interior ar putea contribui la dezactivarea bacteriilor şi viruşilor patogeni, cum ar fi SARS-CoV-2, care se transmit prin aer în interiorul locuinţelor şi la locul de muncă”.

Plantele produc peroxid de hidrogen sau apă oxigenată (H2O2) în timpul fotosintezei, care „contribuie la purificarea aerului”, arată raportul. Substanţa chimică este adesea folosită în dezinfectanţi şi la decolorarea părului, scrie ziarul britanic, potrivit Mediafax.ro.

De asemenea, producţia de hidrogen de către plante „poate avea implicaţii în ceea ce priveşte calitatea aerului din interior (cum ar fi spitalele); regiunile cu densitate mare (cum ar fi megaoraşele) şi regiunile rurale afectate de incendii forestiere”, explică studiul.

Cantitatea de peroxid de hidrogen produsă a variat în funcţie de specie şi de tipul de plantă, probabil din cauza ratelor diferite de fotosinteză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.