Succes mare al campaniei pentru depistarea cancerului la sân sau de col uterin. Mii de femei s-au testat la Cluj

Posted by

Desfășurate de Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuț” din Cluj-Napoca, campaniile pentru depistarea cancerului de col uterin și a celui de sân, la Cluj Arena, au fost un real succes, mii de femei testându-se.

În acest sens, în perioada 6 martie – 13 aprilie 2023, pe esplanada stadionului au fost desfășurate, cu ajutorul a două unități mobile aparținând Institutului Oncologic, activități de testare gratuită pentru cancerul de col uterin și pentru cel de sân pentru peste 6300 de persoane, din care peste 2800 de doamne au fost testate pentru cancerul de col uterin, iar peste 3500 au beneficiat de mamografii gratuite.

Ambele programe de screening au urmărit informarea, educarea pentru sănătate și testarea în masă a populației supuse riscului.

Consiliul Județean a pus la dispoziția instituției medicale, în mod gratuit, a unor spații aflate în proprietatea sa, unde să fie realizate procedurile specifice, respectiv asigurarea cheltuielilor de funcționare a spațiilor.

De asemenea, pentru ca informația referitoare la desfășurarea inițiativelor să ajungă la cât mai mulți cetățeni, forul județean a asigurat o promovare intensă a acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *