Succes notabil pentru campania de donare de sânge a UBB Cluj. 720 de persoane au venit să doneze

Posted by

Succes important pentru campania de donare de sânge „Donăm împreună, UBBEAR dă startul!”, iniţiată de Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, desfăşurată timp de 5 zile, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie.

„Este cel mai bun răspuns pe care l-am primit până acum, în cele 12 ediţii ale campaniei de donare de sânge, ceea ce ne face să credem că obiectivul nostru a fost atins, întrucât campania nu este una punctuală, ci una care îşi doreşte să genereze o atitudine socială în sensul donării de sânge. Numărul donatorilor a crescut de la o ediţie la alta, iar acest lucru ne arată că am reuşit să informăm şi să contribuim la formarea unui comportament constant în acest sens. Le mulţumim tuturor celor care au răspuns apelului nostru, atât celor care au venit să doneze sânge, cât şi studenţilor care s-au implicat foarte mult şi partenerilor care ne-au susţinut”, spun iniţiatorii acţiunii.

Campania de donare de sânge a fost precedată de o campanie de informare în cadrul căreia studenţii voluntari ai UBB au oferit informaţii persoanelor interesate cu privire la importanţa donării de sânge, la beneficiile acestei acţiuni şi la nevoia acută de sânge cu care se confruntă spitalele româneşti.

Ajunsă la cea de-a 12-a ediţie, campania de donare de sânge a devenit o tradiţie pentru comunitatea UBB şi nu numai, aceasta fiind organizată de două ori pe an la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Cluj, arată sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *