Home SOCIAL Summitul Tinerilor, ediția a 8-a, găzduit de Cluj-Napoca

Summitul Tinerilor, ediția a 8-a, găzduit de Cluj-Napoca

0

În aceste zile, Cluj-Napoca este gazda ediției a VII-a a Summitului Tinerilor, care marchează totodată Anul European al Tineretului.

„Dragi tineri, aveți în ADN dimensiunea digitală, dimesiunea verde și sustenabilitatea. Voi trebuie să fiți motorul societății de mâine prin ce voi aveți a inova și a susține în orașele și comunitățile noastre. Pe voi ne bazăm în ceea ce vizează promovarea acestor politici verzi, digitale sau participative.

În ceea ce privește Cluj-Napoca, Comisia Europeană a selectat orașul nostru în primele 100 de orașe din Uniunea Europeană care să devină neutre din punct de vedere climatic până în 2030. De asemenea, municipalitatea și-a propus ca până în 2026 întreaga flotă de transport să fie verde și nepoluantă; acum 50% din flota de transport se încadrează în acești parametri.

Avem un proiect de investiții de peste 100 mil. euro pentru modernizarea și extinderea a aprox. 200 ha spații verzi existente sau spații noi, iar până în 2030 ne-am propus să avem un număr de 100.000 de copaci plantați.

Privind guvernanța participativă, proiectul unic în România, dezvoltat la Cluj – CIIC – Centrul pentru Inovare și Imaginație Civică e locul unde administrația se întâlnește cu cetățeni și specialiști pentru a prezenta și dezbate proiectele orașului și a lua cele mai bune decizii, într-o manieră eco, nu ego. Repet, tinerii sunt principalii agenți ai schimbării. Împreună vom putea face din România și din comunitatea unde locuim cea mai bună lume cu putință”, a declarat Emil Boc.

Summitul Tinerilor este unul dintre cele mai ambițioase proiecte dedicate învățării, dezbaterii și generării unor politici pentru tineri. La eveniment sunt invitați să participe tinerii cu inițiativă, implicați în ONG-uri și în comunitățile din care provin, cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani.

Anul acesta, prin toate activitățile Summitului, se dorește abordarea subiectului sustenabilității, un subiect de o importanță majoră pentru viitorul tuturor generațiilor, dar și cel al participării reale a tinerilor.

Unde are loc Summitul Tinerilor?

În acest context, Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” din Cluj-Napoca este iluminată în verde în zilele de 15, 16 și 18 septembrie.

Înainte de deschiderea oficială a Summitului Tinerilor, Primăria Cluj-Napoca a găzduit întâlnirea bilaterală de tineret România-Republica Moldova.

Evenimentul organizat de Federația Tinerilor din Cluj este finanțat de Primăria și Consiliul local al Municipiului Cluj-Napoca cu 100.000 lei.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here