,

Suporterii lui CFR s-au săturat de abuzurile Jandarmeriei Cluj

Posted by

Suporterii lui CFR s-au săturat de abuzurile Jandarmeria Cluj și au luat atitudine împotriva acestora printr-un comunicat oficial și print-un videoclip public.

Suporterii lui CFR s-au săturat
Suporterii lui CFR s-au săturat

Un comunicat public a fost lansat de Peluza Vișinie luni, 18 martie, în care dau cărțile pe față față de aceste abuzuri la care sunt supuși la fiecare meci. Fanii sunt nemulțumiți și de conducerea clubului din dealul Gruia, care este pasivă la aceste abuzuri și nu își apără suporterii.

Fanii din peluză au boicotat meciul cu CSU Craiova și nu și-au încurajat favoriții, lansând un protest public la adresa oamenilor legii. Aceștia se simt umiliți de jandarmi la fiecare meci și sunt tratați cu lipsă de respect de către reprezentanții statului român.

Comunicatul Peluzei Vișinii:

„În primul rând dorim să transmitem un mesaj clar de susținere pentru suporterii Rapidului care și la această oră sunt arestați. Cu siguranță după aceste intervenții de amploare țara aceasta va înflori precum pasărea Phoenix. Problemele infrastructurii rutiere si feroviare, comercializarea drogurilor la orice colt de bloc sau evaziunea fiscală sunt ca și rezolvate.

În al doilea rând dorim să ne cerem scuze față de echipă pentru că nu am fost alături de ea în a doua repriză, dar abuzurile de care avem parte meci de meci deja ne-au adus la capătul puterilor. Am ajuns ca în anul de grație 2024, pe un stadion de fotbal să fii jignit, bruscat și legitimat de către angajații statului pentru simplul motiv că porți o glugă în cap în timp ce te deplasezi în pauza unui meci pentru a îți face nevoile fiziologice la baie sau să-ți achiziționezi o răcoritoare de la chioșcul din peluză. Nu mai putem accepta aceste abuzuri si mai ales nu mai putem accepta complicitatea clubului la umilirea propriilor suporteri.

Suporter scos pe sus de jandarmi din stadion

Am tăcut de fiecare dată, dar ce e prea mult, e prea mult, făcându-ne să ajungem la capătul răbdării. Sâmbătă a trebuit să fim iar părtași la acțiunile abuzive ale jandarmeriei asupra noastră când un membru al galeriei a fost scos pe sus din stadion, la propriu, deoarece nu-i expirase interdicția primită în data de 13 martie 2023, procesul verbal fiindu-i întocmit doar următoarea zi. În ultimii ani, sub protecția legii, jandarmii aleg să pună pe lângă interdicția de 1 an chiar și 2 luni în plus datorită birocrației care le este la îndemână. Problema cea mai mare este că nici măcar cei care sunt pedepsiți astfel, nu sunt informați despre data la care interdicția intră efectiv în vigoare și data în care se încheie, fiecare trebuie să ghicească momentul când aceasta expiră.

Cu siguranță lucrurile ar fi stat altfel dacă înainte de meci se putea verifica informația legată de interdicție, la fel cum se putea să nu avem parte de controale suplimentare chiar și în portofele (de când îi privește pe jandarmi dacă suntem săraci sau bogați?!). În perioada următoare vom posta zilnic clipuri și imagini care arată mizeriile la care suntem supuși nu doar noi, suporterii care formăm Peluza Vișinie, ci și ceea ce se întâmplă în alte zone ale stadionului la meciurile de acasă, fapte reprobabile săvârșite de acești indivizi care își folosesc uniforma ca pretext pentru a-și vărsa frustrarea. Știm, ratele nu se plătesc singure și când școala nu ți-a plăcut, nu ai multe variante.

Conducerea lui CFR Cluj își bate joc de propii suporteri

În al treilea rând, am tăcut până acum pentru a nu escalada lucrurile după derby-urile din Gruia cu cei din vale, dar lucrurile nu trebuie să rămână așa. Ca să știe toți cei care au suferit de pe urma prezenței uiștilor în t2, faptul că printre cei care au facilitat accesul acestora pe stadionul din nostru se regăsește și firma de pază din Gruia. Contractată de clubul nostru pentru a asigura ordinea și respectarea regulilor pe stadion, prin reprezentanții ei legali, aceștia le-au oferit celor din galeria celor de la u cluj zeci de invitații ca să poată participa la meci. Mai mult, vă puteți imagina singuri cum au fost primiți aceștia la noi acasă și de ce fel de controale au avut parte la intrarea pe stadion, în comparație cu vizitele noastre pe Cluj Arena, unde mai că nu suntem puși să ne dezbrăcăm la pielea goală, precum și faptul că la derby-uri peste 1000 de oameni au fost nevoiți să intrăm pe o singură poartă, toate astea cu largul concurs al jandarmeriei.

Stadionul din Gruia e în degradare

În al patrulea rând vrem să înceteze batjocura conducerii administrative și a angajaților clubului nostru nu doar față de noi, Peluza Vișinie, cei prezenți mereu mai ales în perioadele grele, ci și despre toată masa de suporteri care vin la meciurile CFR-ului în Gruia. La meciul cu Farul din sezonul regulat comentatorul partidei de pe Prima Sport a numit după o imagine cu un copil îmbrăcat cu tricoul echipei noastre „mâncător de sandwich pe gratis”, iar multă lume v-a sesizat lucru acesta, dar voi ca și club nu ați luat nici o măsură și v-ați făcut că plouă mințindu-ne că o să luați o poziție oficială. Stadionul este într-o stare vădită de degradare, indiferent de care din tribune vorbim. Băile suferă grav la capitolul curățenie, inclusiv cei care plătesc bilete/abonamente la Sky Vip sunt nevoiți să se așeze pe scaune bătute de soare și rupte alocuri, plus multe alte probleme care sunt lăsate la coadă că nu voi suferiți, ci noi.

Am făcut multe sacrificii de a lungul timpului și vrem să facem în continuare tot posibilul pentru a ne susține echipa atât acasă cât și în deplasări, însă atâta timp cât aceste atacuri din partea jandarmeriei, delăsarea din partea clubului și favoritismele din partea firmei de pază nu încetează, luăm în considerare și varianta de a nu ne mai prezenta în mod organizat în peluză. Pe această cale le cerem celor din club să fie alături de noi, nu doar să răspundă cu „Nu putem face nimic” sau „Nu este de competența noastră”, răspunsuri primite de fiecare dată când ridicăm anumite probleme„, acesta a fost comunicat oficial publicat de Peluza Visinie.

Filmuleț controversat publicat astăzi

Marți, 19 martie, suporterii feroviari au continuat și au publicat un videoclip în care un copil este umilit de un jandarm clujean în timpul meciului cu Universitatea Cluj din 21 decembrie 2023, din Gruia. Filmarea este de la tribuna I a stadionului din Gruia.

„După cum am promis aseară în comunicatul postat, în următoarea perioadă vă vom prezenta cum știu cei de la Jandarmeria Cluj să aplice legea și comportamentul pe care îl au cu dedicație asupra suporterilor CFR-iști. După ce că au fost mutați de pe locurile lor, scuipați și înjurați de către suporterii concitadinilor, au fost nevoiți și să suporte abuzurile și excesul de zel al celor îmbrăcați în uniformă, cei din urmă neținând cont că în zonă se aflau copii sau femei.

Ca să nu existe loc de interpretări și subiectivism, această filmare a fost făcută în tribuna 1 a stadionului din Gruia la meciul cu u din data de 21 decembrie 2023, neavând nici măcar o legătură cu PELUZA. Astfel, nu există nicio scuză că “apărătorii legii” au fost provocați de oameni de galerie. În continuare, lăsăm imaginile să vorbească”, au precizat reprezentanții Peluzei Vișinii.

Nicio reacție din partea Jandarmeriei Cluj

Conducerea Grupării Mobile de Jandarmi „Ștefan Cicio-Pop” și cea a Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj nu a oferit niciun punct de vedere public față de acest scandal mediatic de proporții. Ambeme instituții au departamente de comunicare abilitate pentru asemenea cazuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *