Home EVENIMENTE SURSE. Mascații nu au găsit nimic în locuința fostului lider de galerie...

SURSE. Mascații nu au găsit nimic în locuința fostului lider de galerie al lui „U” Cluj. Mircea Cenan acuză autoritățile de abuz

0

Fostul lider de galerie al lui „U” Cluj, Mircea Cenan, a fost unul dintre cei vizați de descinderea DIICOT de miercuri dimineață, în cadrul unui dosar național cu privire la taxele de protecție și șantaj la sălile de jocuri de noroc din Cluj.

Surse din anturajul lui Cenan au declarat că mascații nu au găsit nimic compromițător în locuința acestuia din cartierul Mărăști și nu vrea ca numele clubului Universitatea să fie asociat cu acest scandal. „Sunt retras din galerie. Nu vreau ca numele clubului să fie târât în această problemă”.

Surse judiciare au precizat că Mircea Cenan nu este implicat în acest caz.

Reamintim că, procurorii DIICOT au emis 123 mandate de percheziție domiciliară, fiind vizate domiciliile şi imobilele deținute sau folosite de mai multe persoane fizice precum şi sediile și punctele de lucru ale unor persoane juridice din municipiul București și judeţele Prahova, Brașov, Iași, Suceava, Botoșani, Tulcea, Constanța, Cluj, Timiș, Vrancea, Buzău, Bihor, Vâlcea, Dolj, Gorj, Sibiu, Bacău, Mureș și Sălaj, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe, distrugere și favorizare a făptuitorului.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel național, un grup infracțional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracțiuni de șantaj. Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrare de aceștia și să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparținând grupului. În acest scop, a fost creată o structură de forță care a fost folosită pentru a împiedica anumiți clienți care realizau câștiguri însemnate să intre în posesia acestora. Această structură a asigurat funcționarea la nivel național a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienții care generau probleme să revină în sălile de joc aparținând grupului infracțional organizat și să recupereze rapid de la aceștia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, anunță anchetatorii.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here