, ,

Tânăr din Cluj, condamant pentru tentativă de omor. Și-a chemat prietenul la ”parte în parte”

Posted by

Tribunalul Cluj a decis să îl condamne pe un tânăr de 18 ani din Cluj Napoca, la pedeapsa de trei ani și patru luni, de închisoare, cu executare, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.

Alberto Roberto, condamnat pentru tentativă de omor, execută pedeapsa acasă.
Alberto Roberto, condamnat pentru tentativă de omor, execută pedeapsa acasă. Sursa foto: Albert Roberto / facebook

Fapta arată ușurința cu care tinerii din ziua de azi recurg la violență, fără să se mai gândească asupra consecințelor grave care ar putea rezulta.

Inculpatul Albert Roberto le-a declarat procurorilor că s-a certat cu un amic, de 17 ani și opt luni, pe o rețea de socializare, după care i-a cerut să coboare din bloc și să facă ”parte în parte”.

Dominat de forța adversarului, Alebert Robert a scos un briceag, cu care și-a lovit de patru ori adversarul, punându-i în pericol viața.

”Astfel, în data de 29.01.2023, inculpatul Albert Roberto, în vârstă de 18 ani, se afla împreună cu prietenii din anturajul său, …, şi petreceau timpul în centrul comercial Iulius Mall. Persoana vătămată *** (în vârstă de 17 ani şi 8 luni) se afla la domiciliul său de pe strada …. Pe telefon, inculpatul conversa prin mesaje vocale pe aplicaţia Instagram cu persoana vătămată şi îşi aduceau reciproc injurii şi ameninţări, inculpatul solicitându-i în cele din urmă persoanei vătămate să coboare şi să se bată”, se arată în sentință Tribunalului Cluj.

L-a lovit cu cuțitul de patru ori

Confruntarea a avut loc în spatele blocului în care locuia victima. Albert Roberto a fost mai slab, dar a reușit să scoată briceagul și să își lovească adversarul de mai multe ori.

După acest episod, inculpatul a mers acasă la un amic al său unde a spălat briceagul de sânge. Apoi, și-a chemat alți doi prieteni, cu mașina, care l-au dus în zona lacului de la Iulius Mall, unde a aruncat arma folosită la comiterea infracțiunii.

De asemenea, victima a fost transportată de urgență la Spitalul de Copii, unde a fost operată de urgență, fiind internată la terapie intensivă, pentru mai multe zile.

Decizie inexplicabilă a Curții de Apel Cluj

Tribunalul Cluj a decis în data de 25 iulie 2023, să îl condamne pe Albert Roberto la trei ani și patru luni de închisoare, cu executare.

Sentința Tribunalului Cluj este una cât se poate de blândă, raportat la gravitatea faptelor comise. Chiar dacă înculpatul a recunoscut în totalitate faptele, pedeapsa este privită de specialiștii în drept, ca fiind una cât se poate de ușoară.

Mai mult, potrivit informațiilor publicate de portalul Curții de Apel Cluj, la termenul din apel, din data de 22 august 2023, în mod curios, Albert Roberto a fost eliberat din închisoare, unde petrecuse șapte luni, și plasat sub control judiciar.

”Înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul A.R. cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 22.08.2023 şi până la data de 20.09.2023 inclusiv. … impune inculpatului Albert Roberto (nota noastră), pe durata arestului la domiciliu, obligaţia de a nu părăsi imobilul fără permisiunea instanţei de judecată”, se arată în decizia Curții de Apel Cluj.

Următorul termen de judecată a fost fixat pentru luna ianuarie 2024. Până atunci Albert Roberto va sta acasă, unde i se va considera perioadă executată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *