Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRE PRINCIPALA

Tânăr teribilist arestat preventiv. Alex Muntean a fost condamnat de două ori pentru conducere fără permis. A incercat si a treia oară

Judecătoria Cluj Napoca a decis arestarea unui tânăr de 22 de ani care a fost prins de către polițiștii clujeni, conducând o mașină fără a a avea permis de conducere.

Pe numele lui Muntean Alex Tudor, magistrații au emis un mandat de 30 de zile.

”În fapt, la data de 16 august a.c., în jurul orei 23.40, un echipaj de poliție din cadrul Secției 2 Poliție Cluj-Napoca, care se afla în zona Piața 1 Mai, desfășurând activități de control trafic în baza unui plan de acțiune, l-au depistat pe tânărul de 22 de ani în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere”, anunță Poliția Cluj.

Condamnat de două ori în 2023

Muntean Alex Tudor nu este la prima abatere de acest gen. Doar în 2023, Judecătoria Cluj Napoca l-a condamnat de două ori, tot pentru conducere fără permis de conducere și fals și uz de fals.

Politiștii l-au prins pe tînărul teribiist din Cluj Napoca.

Politiștii l-au prins pe tînărul teribiist din Cluj Napoca. Sursa foto: Foaia Transilvana

În dosarul 8815/211/2022, Muntean a fost condamnat la doi ani și trei luni de închisoare, după ce a fost prins conducând fără permis de conducere. În plus, când a fost oprit în trafic el a prezentat o dovadă de circulație, spunându-le polițiștilor că a avut permisul suspendat dar nu l-a recuperat.

”În fapt s-a reținut că, la data de 27.03.2021, în jurul orelor 10:40, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, agenţii de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Cluj Napoca – Biroul Rutier au oprit pentru control autoturismul marca Opel, de culoare albastru, …, care circula pe str. Calea Floreşti. La volan se afla inculpatul Mutean Tudor Alex, fiind singur în autoturism. Cu ocazia înmânării către organele de control a documentelor personale, în vederea legitimării, inculpatul Mutean Tudor Alex a prezentat un document tip dovadă înlocuitoare a permisului de conducere. Ulterior, cu ocazia implementării abaterii rutiere din data de 01.04.2021 de către Serviciul Rutier Cluj, s-a constatat faptul că inculpatul Muntean Tudor Alex nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, se arată în sentință.

I-a prostit pe polițiștii din Mureș cu dovada falsă

În acest dosar se mai arată că Muntean a fost oprit în trafic la data de 27.03.2021, de un echipaj de polițiedin Miheșude Câmpie. Acesta a prezentat dovada falsă și a fost lăsat să plece mai departe.

”Inculpatul arată că s-a urcat la volanul autoturismului său marca Opel, … şi a condus pe drumurile publice, până în localitatea Miheşu de Câmpie, …, iar cu ocazia opririi de către organele de poliţie, acesta a prezentat dovada înlocuitoare a permisului de conducere contrafăcută”, se mai arată în sentință.

A doua condamnare

Tânărul din Cluj, a mai fost condamnat, tot în 2023, în dosarul penal 39/211/2023.

Polițiștii din Cluj Napoca l-au depistat la data de 06.05.2022, în jurul orei 00:17, pe strada Parâng, din cartierul Mănăștur.

În rechizitoriu se arată că oamenii legii știau că mașina observată în trafic nu avea Inspecția Tehnică la zi, drept pentru care au decis să o oprească.

”În acest context, au decis să verifice din nou documentele respectivului autoturism, astfel că s-au întors pe str. Primăverii, timp în care conducătorul autoturismului, inculpatul Muntean Tudor Alex, a efectuat o manevră de întoarcere şi s-a deplasat pe str. Parâng. Echipajul de poliţie a pornit în urmărirea autoturismului, acesta fiind oprit în dreptul imobilului cu nr. 2 de pe str. Parâng. Inculpatul se afla singur în autoturism şi a recunoscut că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule”, se arată în sentință.

Cum s-a apărat tânărul teribilist

Muntean s-a apărat și l-a spus procurorilor clujeni că a condus autoturismul, dar doar pe o distanţă scurtă, de aproximativ 50 de metri, cu intenţia de a-l parca în zonă, pentru că personalul de la benzinăria Petrom i-a solicitat să îşi mute autoturismul.

”Cu toate acestea, instanţa constată că fapta inculpatului nu este săvârşită în mod cu totul întâmplător, în condiţiile în care a fost cercetat şi condamnat pentru alte fapte similare, săvârşite în datele de 21.03.2021 şi 10.10.2021, acesta făcându-şi un obicei din a ignora normele legale privind circulaţia pe drumurile publice”, se mai arată în sentința Judecătoriei Cluj Napoca.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Reprezentanții Poliției Cluj au susținut o conferință de presă, în cursul zilei de joi, unde au prezentat un plan de măsuri pentru prevenirea unor...

EVENIMENTE

Un bărbat din județul Cluj a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști după ce era mort de beat la volan pe un...

EVENIMENTE

Vineri dimineața, în cimitirul Mănăștur, din Cluj Napoca, a avut loc o adevărată dramă. O femeie, în vârstă de 47 de ani, a mers...