,

Tânără de 35 de ani din Cluj, operată cu succes. Avea o tumoră gigant de 25 cm pe umăr

Posted by

O tânără de 35 de ani din Cluj, diagnosticată cu o tumoră gigant de 25 de cm pe umărul stâng, a avut in intervenție chirurgicală cu brio la un spital din Brașov deși tumora era considerată inoperabilă.

„Un caz deosebit de complex a fost rezolvat în echipă multidisciplinară de Sarcoma Team la Spitalul <> Brașov.

O pacientă de 35 de ani din Cluj s-a prezentat în consultație cu un Sarcom Ewing exulcerat, hemoragic, de claviculă stângă gigant de peste 25 cm, cu punct de plecare clavicula stângă, cu evoluție lentă, considerat inoperabil.

Echipa spitalului a fost formată din dr. Bogdan Moldovan – chirurgie generală, dr. Radu Pisică – ortopedie, dr. George Muntean – chirurgie cardiovasculară, dr. Felix Fărcaș – anestezie, dr. Andreea Popianaș.

”S-a practicat intervenția de ablație a sarcomului de umăr, rezectie de clavicula si de bord anterior al acromionului in bloc cu formatiunea tumorala, cu conservarea pachetului vascular si nervos al bratului, inlocuirea claviculei cu grefa de os din creasta iliaca si placa de reconstructie.

Profesionalismul echipei medicale s-a dovedit încă o dată, fiind un caz cu o complexitate extrem de ridicată”, arată medicii brașoveni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *