Vlad BOgdan Culda

Tânărul care și-a ucis mama a fost arestat! Era în sevraj și avea halucinații

Tribunalul Cluj a dispus arestarea unui tânăr din CLuj Napoca, care a fost acuzat de omor, de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Pe numele lui Vlad Bogdan Culda a fost emis un mandat de arestare pentru 30 de zile. Judecătorul a apreciat că la dosar există suficiente probe care să ateste că el a comis infracțiunea de omor. Victima a fost chiar mama tânărului.

Din primele informații, crima a avut loc la domiciliul femeii din localitatea Baciu, județul Cluj. Polițiștii susțin că Vlad  Bogdan Culda a mers  să îi ceară o sumă de bani mamei lui, și s-a enervat brusc în momentul în care a fost refuzat.

Culda s-a folosit de un topor pentru a-și ucide mama. Cadavrul femeii prezenta mai multe lovituri în zona capului.

Criminalul era drogat și violent, dar oamenii legii l-au reținut, după o scurtă altercație, mai spun procurorii. Anchetatorii spun că între bărbat și mama acestuia erau probleme de mai mult timp, iar luni seara acesta s-a dus și i-a dat în cap.

Mama bărbatului i-a cumpărat acestuia un apartament în Cluj-Napoca, unde locuia alături de mai mulți prieteni ratați. Toți se drogau, iar mama i-a tot reproșat că este un ratat și că își distruge viața. Într-un acces de furie, bărbatul s-a dus la locuința femeii din Baciu, unde aceasta stătea cu un concubin, și scandalul a degenerat. 

Umbla toată ziua drogat

Vecinii femeii, care se numea Ana Culda, au declarat că Vlad umbla mai toată ziua sub influența drogurilor.

„În ultima perioadă am văzut că e cam turbat, parcă nu era în toanele lui. Copilul era drogat”, spun vecinii.

Crima a fost descoperită de partenerul femeii. Mama agresorului – în vârstă de 50 de ani – încerca să îşi refacă viaţa după ce soţul ei murise în urma unui accident de muncă. Pe corp, avea semne care – spun anchetatorii – arată că ar fi încercat să scape din mâinile fiului devenit călău.

Gabriela Groza este doctor în psihologie şi autor al cărţii “Psihologie aplicată în procesul penal” în care descrie cum funcţionează mintea infractorilor. Este de părere că în acest caz combinaţia dintre dependența de jocurile pe calculator şi cea de droguri i-a provocat tânărului un delir care l-a împins la crimă.

„Încep să am idei paranoice, să am halucinaţii, să am idei delirante, să am impresia că lumea e împotriva mea sau să am o violență atât de puternică în mine încât să nu pot gestiona. O furie foarte puternică în organism înseamnă o tensiune mare pe care vreau cu orice preţ să o eliberez. În momentul în care consum un anumit tip de droguri, orice tensiune şi orice chimie din organism este potenţată în mod exponenţial, adică o simt de 10.000 de ori mai puternic”, a spus Gabriela Culda, pentru Pro TV.