,

Tânărul din România care va concura cu granzii planetei. Printre ei și Eduardo Barrichello, fiul celebrului pilot de Formula 1, Rubens Barrichello

Posted by

• BIKC se pregătește să găzduiască una dintre cele mai mari competiții globale de karting în decembrie.

• Sunt așteptați să participe peste 400 de participanți din peste 60 de țări

Din România, la cea ma importantă competiție de karting din lume, va participa campionul național Alex Boltașu.

Alex Boltașu la o competiție internațională în Italia.
Alex Boltașu la o competiție internațională în Italia.

La cei 16 ani ai săi, Alex este deja un nume important în lumea sportului cu motor. Specialiștii consultați de noi susțin că Boltașu are tot timpul pentru a evolua spre Formula 4 și apoi, de ce nu, chiar mai sus.

La începutul lunii decembrie 2023, Alex Boltașu va participa Rotax MAX Challenge Grand Finals (RMCGF) 2023, o competiție care este programată să aibă loc în perioada 2 – 9 decembrie, la Bahrain International Karting Circuit (BIKC).

Va fi a doua oară în doi ani când RMCGF, se va organiza la Sakhir. Anterior, ediția din 2021, cu peste 400 de sportivi, din 60 de țări, s-au întrecut în Bahrain.

Va concura împotriva lui Barrichello

Alex Boltașu se antrenează intens în aceste zile, pe un circuit de lângă București. Competiția din Bahrain îi poate deschide ușa spre cele mai mari cluburi din lume, susținute de sponsori puternici.

”Ies zilnic pe pistă, și dau cît mai multe ture. Este nevoie să rezist fizic acolo, deoarece competiția este extrem de epuizantă și de intensă. Vor fi cele mai mari nume din kartingul mondial, între care și Eduardo Barrichello, fiul fostului pilot de Formula 1, Rubens Barrichello, și fost coleg cu Michael Schumacher, la Ferrari. Mă antrenez, ne concentrăm pe tehnică și pe rezistență. Vor fi 25 de ture extrem de solicitante”, ne-a declarat Alex Boltașu.

Cea mai puternică competiție din lume

Pista de 1.414 de kilometri CIK-FIA, din Bahrain va străluci din nou în lumina reflectoarelor, cu ocazia competiției mondiale de karting, care va avea loc în perioada 2-9 decembrie 2023.

Alex Boltasu este campionul national al Romaniei la karting.
Alex Boltasu este campionul national al Romaniei la karting.

Viitoarele staruri ale sportului cu motor se vor lupta atât în ​​condiții de lumină, cât și în lumina reflectoarelor, noaptea.

Acțiunea se va desfășura în opt categorii diferite, inclusiv Micro MAX, Mini MAX, Junior MAX, Senior MAX, MAX DD2, MAX DD2 Masters, E20 Senior și E20 Senior Masters.

Alex Boltașu și Eduardo Barrichello se vor întrece la categoria Senior Max, alături de alți 70 de concurenți. Boltașu face parte din Toka Racing, iar în Bahrain va fi însoțit de tehnicienii acestui club.

Spre deosebire de alte competiții din lume, cea din Bahrain, oferă o șansă egală tuturor sportivilor. Toți vor primi aceleași motoare, montate pe același tip de caroserie, astfel încât doar talentul va putea face diferența.

De altfel, acesta este și scopul acestei competiții, unde participă și ”căutătorii de talente” de la ce cele mai mari cluburi din lume.

„Marea finală Rotax MAX Challenge este unul dintre cele mai prestigioase evenimente de karting de pe scena globală și suntem onorați să-l găzduim pentru a doua oară. Am organizat RMCGF în Bahrain în 2021 și a fost un succes masiv. Sute de tineri, campioni, din întreaga lume și-au arătat potențialul incredibil aici și suntem onorați să primim din nou, superstarurile sportului cu motor de mâine”, a comentat și directorul executiv al BIC, Shaikh Salman bin Isa Al Khalifa.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *