,

Tarom practică specula. Bilete de 2.800 de euro, pe ruta București – Cluj

Posted by

Un clujean care se afla în Italia, și care a trebuit să se întoarcă de urgență la Cluj Napoca, din cauza unor problemele familiale, a trecut prin aventura vieții lui.

Omul locuiește în Cluj Napoca și are o afacere foarte importantă la nivelul județului. În cursul zilei de marți, el a fost nevoit să se întoarcă de urgență din Italia, la Cluj Napoca, din cauza unor probleme familiale, ivite peste noapte.

pretul unui bilet TAROM, de la București la Cluj, 2.800 de euro
pretul unui bilet TAROM, de la București la Cluj, 2.800 de euro. Sursa: Foaia Transilvana

”Am călătătorit de la Roma la București, cu un avion Wizzair, cu 150 de euro, biletul. Până aici, totul normal. Când am intrat pe siteul TAROM, era să pice lumea pe mine. Pentru cursa TAROM, spre Cluj, de la ora 19.00, biletul costa 13.919 lei. Pentru zborul de la ora 22, spre Cluj, biletul era 6.808 lei. Aceste prețuri sunt foarte mari pentru oricine, în condițiile în care vorbim de o compania națională, finanțată de la bugetul de stat, prin Ministerul Transporturilor. Prețuri de 2.800 de euro și 1.500 de euro, pentru un zbor de 450 de kilometri sunt incredibil de exagerate. Ca și o comparație, pe distanța Cluj-Maurițius cu escală la Paris, un bilet de avion costă aproximativ 1.800 de euro”, ne-a relatatat omul de afaceri din Cluj Napoca.

Tarom o instituție falimentară

În fiecare zi, TAROM operează mai multe zboruri pe relația Cluj Napoca – București și retur.

Cu toate astea, prețurile sunt exagerat de mari, pentru o cursă internă de 450 de kilometri, care de regulă este parcursă în 45 de minute.

Pentru anul fiscal 2021, TAROM a avut o pierdere incredibil de mare. Potrivit biulanțului fiscal depus de compania de transport aerian la Ministerul de Finanțe, pierderea a fost de 327.6 milioane de lei.

Compania a avut un număr mediu de angajați de 1.100. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a declarat de mai multe ori că va lua măsuri pentru ca TAROM să revină la profit, printr-un management performant.

Cu toate astea, prețul la bilete este exagerat de mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *