Țeapă de Black Friday la Momax Cluj

Posted by

Este cunoscut faptul că reducerile de Black Friday, mai ales în România, sunt de fațadă.

Cu alte cuvinte, românii sunt înșelați pe față, cu prețuri scăzute, dar care în realitate sunt mai mari, decât înainte de acest eveniment.

Teapa de Black Friday la Momax
Teapa de Black Friday la Momax

De data aceasta, Protecția Consumatorilor Cluj au dovedit cum funcționează sistemul. Amenzile aplicate pentru oferte înșelătoare au fost mici în raport cu gravitatea faptei comise.

Astffel, inspectorii OPC Cluj au aplicat amenzi de 40.000 de lei, și au dispus încetarea practicilor comerciale înșelătoare.

”Un produs pentru care în perioada 12-31.10.2023, cel mai mic preț de vânzare era 2199 lei, începând cu data de 01-15.11.2023, a intrat în ofertă promoțională cu prețul vechi majorat la 2749 lei și redus la 2336 lei, în condițiile în care reducerea trebuia aplicată la prețul de 2199 lei”, a anunțat OPC Cluj.

Ce alte nereguli au fost depistate:

  • lipsă afișare informatii aferente stocului de produse  supus ofertei promotionale.
  • lipsă afișare prețuri/um/monedă într-o formă vizibilă lizibilă și ușor de citit.
  • informatii incorecte aferente dimensiunilor produselor afișate pe eticheta de raft față de dimensiunile reale ale acestora.
  • practică comercială incorectă denumirii produsului NR.1, fără a deține un studiu de specialitate pentru o categorie de produse, informează știridecluj.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *