,

Țeapă prin metoda restul. O femeie din Florești este căutată de polițiști pentru înșelăciune

Posted by

Un vânzător de la un magazin din Florești,  Cluj, a fost înșelat de o clientă, cu celebra țeapă ”uite bancnota, nu e  bancnota”. Țeapă prin metoda restul.

teapa prin metoda restul
teapa prin metoda restul

Femeia a venit la magazin să cumpere o supă la plic. În momentul în care a vrut să achite a scos o bancnotă de 200 de lei. A intrat repede în vorbă cu vânzătorul și i-a distras repede atenția.

Ulterior, femeia a palmat bancnota de 200  de lei, și pus-o înapoi în portmoneu. Fără să își de seama, vânzătorul i-a dat restul de la 200 de lei, bani pe care femeia i-a însușit ilegal.

Întreaga scenă a fost filmată cu o cameră de luat vederi, montată deasupra casei de marcat.

Pe un grup din Florești, Diana Vintilă a postat imaginile video și capturile de ecran, dar și un mesaj.

”Uitați ce face această doamnă. Vreau să fac vedetă această „doamnă”. Aduce o supă , scoate o bancnotă de 200 lei și caută mărunt, colegul meu vede ca vrea sa ii dea 200 lei și vrea să îi dea rest, ea ascunde bancnota și îi spune colegului meu ca i-a dat bani, colegul meu îi dă restul. Îl mai ține câteva minute de vorbă să nu își dea seama ca de fapt nu a primit bani”, a scris Diana Vintilă.

Casierul e bun de plată

În astfel de cazuri, casierul e bun de plată. Polițiștii o vor identifica pe femeia respecivă, cu ajutorul camerelor de luat vederi, și o vor trage la răspundere penală.

Polițiștii de la IPJ Cluj susțin că această metodă se numește ”restul”. Infracțiunea comisă de o astfel de persoană este cea de înșelăciune.

Astfel de exemple sunt peste tot în țară. Din acest motiv, oamenii legi recomandă patronilor de magazine dar și angajaților acestora să fie foarte atenți, atunci când dau restul pentru cumpărăturile făcute de clienți.

”Este foarte important ca vânzătorul să țină în propria mâna bancnota cu care plătește clientul. Apoi să îi dea restul. De asemenea, vânzătorul nu trebuie să se lase distras de dialogul purtat de client. Cele mai multe cazuri s-au petrecut în această notă”, ne-a declarat un polițist de la IPJ Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *