Teatrul de Păpuși din Cluj aduce povești noi în colecția AudioPuck

Posted by

Încă patru povești citite de artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Cluj, se adaugă din această săptămână colecției #AudioPuck.

Marți, 9 iunie, au fost lansate două înregistrări în această serie. Una dintre acestea e „Motanul Încălțat” de Charles Perrault, în lectura actorului Robert Trifan – AICI.

Cealaltă poveste, în limba maghiară, disponibilă din aceeași zi pe site-ul instituției clujene este „Az élet hatalma”/ „Puterea vieții”, în lectura actriței Patka Ildikó – AICI.

De asemenea, de vineri, 12 iunie, vor putea fi ascultate încă două povești. Este vorba de „Cele douăsprezece fete de împărat și palatul fermecat”, de Petre Ispirescu, în lectura Andreei Bolovan, precum și de „Mátyás király felesége”/ „Nevasta lui Matia Corvin”, în lectura lui Kötő Áron.

Ilustrația muzicală a poveștilor citite în limba română este realizată de Attila Nagy, iar la cele în limba română de Cebrát Szilárd.

AudioPuck este un proiect conceput recent, în contextul închiderii unităților de învățământ în perioada stării de urgență. Pagina (http://teatrulpuck.ro/audiopuck-2/) cuprinde o serie de înregistrări audio în limbile română și maghiară a unora dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor Teatrului de Păpuși Puck. Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV, la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală.

A fost încheiat, în premieră națională, un protocol de colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării pentru punerea la dispoziţia tuturor instituțiilor publice de învățământ a aproximativ 50 de înregistrări cu povești din programa școlară, cu titlu gratuit.

Proiectul face parte din campania „#ÎmiPASĂ #ȘcoaladeAcasă”, derulată de Ministerul Educației și Cercetării.

Protocolul va continua pe parcursul anului școlar 2020 – 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *