Teatrul „Puck” a lansat încă două povești în format audio

Posted by

Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca a lansat de curând proiectul „AudioPuck, poveștile copilăriei”, care face obiectul unui parteneriat, în premieră, cu Ministerul Educației și Cercetării.
Marți, 5 mai 2020, au fost postate încă două povești din această serie.
Cei mici și cei mari pot asculta gratuit pe pagina AudioPuck de pe site-ul www.teatrulpuck.ro încă două basme.
Unul dintre acestea e „Jack și vrejul de fasole”, de Joseph Jacobs, în lectura actriței Adina Ungur. Înregistrarea poate fi ascultată aici:
Ilustrația muzicală este asigurată de Attila Nagy.
De asemenea, tot marți, 5 mai, a fost postată în format audio povestea „Doja, a cigány tündér”/”Doia, prințesa țiganilor”, în interpretarea lui György László. Ilustrația muzicală este realizată de Cebrát Szilárd.
Înregistrarea poate fi ascultată aici:
Proiectul „AudioPuck – Poveștile copilăriei” (în română)/ „AudioPuck – Basmele popoarelor (Népek meséi)” (în limba maghiară) își propune sprijinirea cadrelor didactice și a părinților în procesul de învățare al copiilor, prin realizarea unei platforme – suport pentru activitatea didactică.
AudioPuck a fost conceput în contextul închiderii unităților de învățământ în perioada stării de urgență. Pagina (http://teatrulpuck.ro/audiopuck-2/) cuprinde o serie de înregistrări audio în limbile română și maghiară a unora dintre cele mai importante texte din programele școlare (preșcolari, ciclul primar), în lectura actorilor Teatrului de Păpuși „Puck”.
Proiectul susține programa școlară a claselor I-IV, la limba și literatura română și maghiară, cu instrumente de educație nonformală.
A fost încheiat, în premieră națională, un protocol de colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării pentru punerea la dispoziţia tuturor instituțiilor publice de învățământ a aproximativ 50 de înregistrări cu povești din programa școlară, cu titlu gratuit.
Proiectul face parte din campania „#ÎmiPASĂ #ȘcoaladeAcasă”, derulată de Ministerul Educației și Cercetării.
Protocolul va continua în aceleași condiții și în anul școlar 2020 – 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *