Telemedicină la Spitalul Județean Cluj! Platforma online unde poți fi consultat de un medic specialist

Posted by

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca pune la dispoziția potențialilor pacienți o aplicație prin care aceștia pot accesa consultații medicale prin intermediul unei platforme de telemedicină.

Aplicația ClujMedicApp este disponibilă momentan pentru telefoanele Android.  Se poate descărca gratuit de aici: https://play.google.com/store/apps/details…

Cei de la Spitaluil Clinic Județean Cluj susțin cpă în perioada următoare platforma informatică va fi disponibilă și în versiunea pentru iOS. ”Procesul presupune instalarea unei aplicații pe telefon, crearea unui cont și înregistrarea acestuia în platforma pusă la dispoziție de spital. Utilizatorul aplicației are posibilitatea de a încărca manual din aplicație datele sale biometrice (puls, glicemie, tensiune, greutate, nivelul oxigenului din sânge). La momentul apelului, operatorul care răspunde – un medic de urgență – va avea acces la datele biometrice introduse de pacient”, spun cei de la Spitalul Clinica Județean de Urgență Cluj Napoca.

Începând din 17.06.2020, utilizatorii aplicației pot apela operatorii din UPU Cluj Napoca, în timpul zilelor de luni, miercuri și vineri, între orele 10-12. ”Scopul platformei este de a oferi, în contextul COVID-19, un confort sporit pacienților, care pot beneficia de sfaturi medicale profesioniste, fără a fi nevoiți să se deplaseze la spital. Aplicația ClujMedicApp a fost dezvoltată în contextul unui parteneriat derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, împreună cu compania olandeză Spectator Healthcare și Clusterul CLUJ IT, făcând parte din proiectul amplu de telemedicină pilotat de spital încă din 2019”, mai arată cei de la Spitalul Clinic Județean Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *