,

Tentativă de mușamalizare a unui accident în Cluj Napoca. Este implicat un important om de afaceri

Posted by

Un clujean care a fost implicat într-un accident de circulație, care a avut loc în data de 18 septembrie 2023, susține că polițiștii clujeni au mușamalizat cercetarea la fața locului.

Motociclistul susține că în accident este implicat un om de afaceri celebru din Cluj Napoca, Marțian Adrian, despre care se spune că a fost impresarul fostului fotbalist Adrian Mutu.

”Accidentul s-a petrecut în data de 18.09.2023 în localitatea Cluj -Napoca, județul Cluj pe strada Fagului, din cartierul Buna Ziua, când un autoturism Mercedes-Benz G, a ieșit cu spatele din parcare în strada principala unde mi-a tăiat calea și ne mai putând să evit impactul, am intrat din plin în mașina care a ieșit brusc din parcare fără să acorde prioritate tuturor vehiculelor care circulau pe drumul principal pe care a intrat, fără să se asigure și nefiind dirijată”, a scris Alexandru.

Polițiștii ar fi făcut alte măsurători la fața locului

Victima din acest accident a mai afirmat că după momentul impactului, Marțian ar fi mutat mașina în alt loc, iar măsurătorilor au fost făcute cu autoturismul în această poziție.

locul unde ar fi ajuns masina implicata in accident.
locul unde ar fi ajuns masina implicata in accident.

De asemenea, Alexandru a mai scris că după accident, omul de afaceri ar fi încercat să îl intimideze.

”Accidentul a fost provocat de către Adrian Marțian, așa zis “om de afaceri” influent și potent financiar, care încearcă prin multiple mijloace să mă intimideze și încearcă mușamalizarea accidentului. În urma accidentului rutier deși am fost victimă, mașina a fost mutată de la locul impactului și parcată pe marginea carosabilului imediat după accident înainte de venirea organelor abilitate și fără acordul acestora, cu toate că după impact am vociferat urlând de durere să nu fie deplasat autoturismul de la locul impactului întrucât probele vor fii distruse și este caz penal. Eu am fost preluat de către Serviciul de Urgență al Ambulantei în urma apelurilor de urgență efectuate de către ceilalți participanți la trafic”, mai arată clujeanul.

Are 50 de zile de îngrijiri medic legale

Foaia Transilvană vă prezintă și alte părți din mesajul scris de Alexandru, publicat pe pagina de facebookâ, Info Trafic 24.

Așteptăm la redacție și punctul de vedere al Poliției Cluj, dar și al omului de afaceri Marțian Adrian.

”Deși în urma accidentului cu victimă, Adrian Martian a mutat mașina de la locul impactului fără acordul autorităților, ceea ce in mod legal constituie infracțiune și se pedepsește penal, măsurătorile au fost făcute cu mașina parcata în alta parte decât la locul impactului și nu i-a fost suspendat dreptul de conducere și nu a fost întocmit dosar”.

”Atașez poze făcute imediat după momentul impactului unde se vede locul impactului, daunele și faptul ca mașina era mutată în alta parte decât locul impactului. Doresc sa precizez ca in urma accidentului am si un certificat medico-legal eliberat de I.M.L. Cluj-Napoca, având peste 50 de zile de îngrijiri medicale”.

Poliția Cluj a negat acuzațiile

În urma activităților de cercetare la fața locului desfășurate de polițiști s-a stabilit că bărbatul aflat la volanul autoturismului a încălcat regula de circulație privind „manevra de mers înapoi”, precum și faptul că motociclistul a încălcat regula de circulație referitoare la „manevra de depășire”, norme legale prevăzute și sancționate de OUG 195/2002R.

În urma accidentului rutier, bărbatul de 42 de ani a fost preluat de un echipaj medical, nefiind spitalizat.

Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, sub supravegherea unității de parchet.

Cu privire la faptul că autoturismul a fost mutat de conducătorul auto ulterior producerii accidentului, precizăm că motivul a fost degajarea traficului, blocat la acel moment pe ambele sensuri. Conducătorul mașinii în cauză nu a părăsit locul accidentului, respectiv nu s-a sustras până la sosirea echipajului de poliție.

De asemenea, facem precizarea că în cursul zilei de 22 septembrie, conducătorul motocicletei s-a deplasat la sediul Biroului Rutier Cluj-Napoca, context în care a fost informat în repetate rânduri cu privire la restricția de a filma în spatiul interior, dată fiind clasificarea respectivei zone drept administrativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *