Acasă EVENIMENTE Tentativă de omor asupra unui polițist clujean. Cazul a fost ascuns opiniei...

Tentativă de omor asupra unui polițist clujean. Cazul a fost ascuns opiniei publice

0
sursa foto: arhiva Foaia Transilvana

Tribunalul Cluj a dispus condamnarea unui bărbat din Câmpia Turzii, la ani grei de închisoare, după ce acesta l-a atacat pe un polițist de la Ordine Publică, cu un cutter.

Instanța l-a condamnat pe Varga Alexandru, din Câmpia Turzii, la șapte ani, 11 luni şi 10 zile închisoare, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor asupra unui polițist.

În același dosar a mai fost condamnat Varga Ovidiu Vasile, la 135 de zile de amendă penală, acesta având de plătit la bugetul Statului Român, o sumă considerabilă. Dacă nu o va plăti, va ajunge la închisoare, lângă fratele său.

Împotriva celui de-al treilea inculpat, Coloji Florian procesul penal a fost încetat, după ce acesta a fost condamnat pentru fapta de care era acuzat în alt proces.

IPJ Cluj nu a mediatizat această infracțiune gravă comisă asupra unui agent al Poliției Cluj.

Ce s-a întâmplat la Câmpia Turzii

Potrivit rechitioriului, agentul de poliție Ioan Andrei Bruchental , de la Poliția Câmpia Turzii a fost trimis să intervină la un scandal care a avut loc în oraș, de către trei persoane de etnie romă.

Ajuns la fața locului, agentul Bruchental a fost atacat de unul dintre cei trei, agresori, respectiv de Varga Alexandru, cu un cutter. Lovitura a țintit zona abdomenului, dar pregătirea militară a lui Bruchental a făcut ca acesta să o pareze.

”Instanţa apreciază că această acţiune a inculpatului reprezintă un început de executare al elementului material al infracţiunii îndreptate împotriva vieţii persoanei vătămate, element material ce nu s-a consumat deoarece acţiunea de înjunghiere a persoanei vătămate a fost întreruptă prin actele de apărare ale persoanei vătămate care a parat lovitura, iar cutterul a sărit din mâna inculpatului cu această ocazie. Instanţa apreciază că obiectul vulnerant folosit de inculpat la atacul asupra persoanei vătămate era un obiect tăietor-înţepător apt să producă moartea, zona vizată de atac a fost una vitală (zona abdomenului), intensitatea atacului a fost suficient de mare încât să fie aptă a produce decesul, iar inculpatul a prevăzut şi acceptat toate aceste aspecte (tocmai faţă de obiectul folosit şi zona corpului victimei vizată)”, se arată în sentință.

Tribunalul: ”a avut intenția să îl omoare”

Judecătorul de la Tribunalul Cluj a decis să îl condamne pe Varga pentru tentativă la omor, chiar dacă polițistul nu a fost lovit cu cutterul.

”Instanţa apreciază că pentru reţinerea infracţiunii de tentativă la omor nu este necesară existenţa unui contact între obiectul vulnerant şi corpul victimei, fiind suficientă realizarea de către autor a unui act de executare care să denote începerea executării infracţiunii tentate şi fiind incriminată inclusiv tentativa imperfectă”, se mai arată în sentință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.