Tentativă de suicid la penitenciarul Gherla

Posted by

Tentativă de suicid la penitenciarul Gherla. Un deținut a vrut să se spânzure în cursul zilei de duminică, dar nu a reușit și a fost transportat în stare gravă la UPU Cluj-Napoca, unde a fost internat la terapie intensivă.

Tentativă de suicid la penitenciarul Gherla
Tentativă de suicid la penitenciarul Gherla

Bărbatul are 48 de ani, s-a născut în județul Maramureș și era încarcerat la Penitenciarul Gherla pentru a executa o pedeapsă de 1,5 ani pentru amenințare în urma unei hotărâri din 30 ianuarie 2024 a Judecătoriei Vișeu de Sus

A încercat în repetate rânduri să se sinucidă

Tentativa de suicid ar fi avut loc în infirmeria penitenciarului unde deținutul Ioan Vasile S. se afla de vineri. El a înghițit o soluție de curățenie și a încercat să își taie venele de la încheieturi cu o lamă de ras, iar în loc să fie plasat în camera de protecție, deținutul a rămas în infirmeria unității.

Duminică, 12 februarie, a încercat să se spânzure cu un cordon textil în baie, dar personalul penitenciarului a ajuns la timp și i-au aplicat manevre de resuscitare. Ulterior, acesta a fost dus la UPU Cluj-Napoca și internat la Terapie Intensivă.

Două sinucide în 2023 la Gherla

Nu este singura problemă de la penitenciarul Gherla, în luna septembrie a anului trecut un bărbat a fost găsit spânzurat în celulă. Acesta ar fi fost ucis de un coleg.

De asemenea, tot anul trecut, în mai, un alt bărbat și-a pus capăt zilelor tot prin spânzurare, din cauza că nu a mai suportat regimul de detenție. 

Se pare că se înmulțesc cazurile de tentative de suicid la penitenciarul Gherla. 

Deținuții s-au plâns în repetate rânduri de condițiile dezastruoase de detenție, ploșnițele și gândacii sunt prezenți în fiecare celulă, iar supraaglomerarea celulelor nu mai este o noutate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *