Acasă EVENIMENTE „Țeparul cu criptomonede” care a înșelat de 40.000 euro un bărbat la...

„Țeparul cu criptomonede” care a înșelat de 40.000 euro un bărbat la Cluj, prins de poliție la Arad

0

Un bărbat în vărstă de 37 ani a sesizat Poliția municipiului Cluj-Napoca, în data de 14 ianuarie 2023, după ce acesta ar fi fost înșelat cu monede virtuale de către un tânăr.

Astfel, polițiștii au constatat că păgubitul, în vârstă de 37 de ani, s-ar fi întâlnit în ziua respectivă cu persoana bănuită de furt, respectiv cu un tânăr de 26 de ani, din București, după ce ar fi văzut un anunț pe internet cu privire la achiziționarea de criptomonede.

Potrivit IPJ Cluj, la întâlnirea dintre cei doi, tânărul de 26 de ani s-a înțeles cu bărbatul respectiv să cumpere de la acesta două criptomonede într-un portofel virtual. Ulterior, tânărul din București urma să-i achite bărbatului contravaloarea monedelor.

După ce monedele virtuale au fost transferate printr-un simplu „click”, tânărul din București ar fi precizat că nu a primit nicio monedă în portofelul virtual, iar ulterior a plecat fără să-i achite bărbatului de 37 de ani contravaloarea monedelor.

Furt de monede virtuale în valoare de peste 40.000 de euro

În urma activităților investigativ-operative desfășurate în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciilor de Investigații Criminale Cluj și Arad, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale, la data de 8 februarie a.c., tânărul a fost depistat în municipiul Arad, iar în baza probatoriului administrat, față de acesta a fost emisă ordonanță de reținere pentru 24 de ore.

Ulterior, pe numele tânărului a fost emisă măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, precizează IPJ Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.