Acasă SOCIAL Terapie de ultimă generație în tratarea cancerului. Studiul care a dat rezultate...

Terapie de ultimă generație în tratarea cancerului. Studiul care a dat rezultate excepționale a fost publicat într-o revistă celebră

0

O nouă tehnologie dezvoltată la Universitatea din Tel Aviv face posibilă distrugerea tumorilor canceroase în mod țintit, printr-o combinație de ultrasunete și injectarea de nanobule în sânge.

Potrivit echipei de cercetare, spre deosebire de metodele de tratament invazive sau de injectarea de microbulle în tumora însăși, această tehnologie de ultimă oră permite distrugerea tumorii într-un mod neinvaziv.

Studiul a fost realizat sub conducerea doctorandului Mike Bismuth din laboratorul doctorului Tali Ilovitsh de la Departamentul de Inginerie Biomedicală al Universității din Tel Aviv, în colaborare cu doctorul Dov Hershkovitz de la Departamentul de Patologie. Prof. Agata Exner de la Universitatea Case Western Reserve din Cleveland a participat, de asemenea, la studiu. Studiul a fost publicat în revista Nanoscale.

Dr. Tali Ilovitsh spune că „noua lor tehnologie face posibilă, într-un mod relativ simplu, injectarea de nanobulle în fluxul sanguin, care apoi se adună în zona tumorii canceroase. După aceea, cu ajutorul unui ultrasunete de joasă frecvență, explodăm nanobullele și, astfel, tumora”.

Avantajele și dezavantajele acestei noi terapii

Cercetătorii explică faptul că metoda predominantă de tratare a cancerului în prezent este îndepărtarea chirurgicală a tumorii în combinație cu tratamente complementare, cum ar fi chimioterapia și imunoterapia.

Ultrasunetele terapeutice pentru distrugerea tumorii canceroase reprezintă o alternativă neinvazivă la intervenția chirurgicală.

Această metodă are atât avantaje, cât și dezavantaje. Pe de o parte, ea permite un tratament localizat și focalizat, utilizarea ultrasunetelor de intensitate mare poate produce efecte termice sau mecanice prin livrarea de energie acustică puternică într-un punct focal cu o precizie spațio-temporală ridicată.

Această metodă a fost utilizată pentru a trata eficient tumorile solide în profunzimea corpului. În plus, ea face posibilă tratarea pacienților care nu sunt apți pentru o operație de rezecție tumorală. Dezavantajul, însă, este că căldura și intensitatea mare a undelor ultrasonice pot afecta țesuturile din apropierea tumorii.

Cum sunt distruse tumorile

În studiul actual, Dr. Ilovitsh și echipa sa au încercat să depășească această problemă. În cadrul experimentului, care a folosit un model animal, cercetătorii au reușit să distrugă tumora prin injectarea de nanobulle în fluxul sanguin (spre deosebire de ceea ce se făcea până acum, adică injectarea locală de microbulbule în tumora însăși), în combinație cu undele ultrasonore de joasă frecvență, cu efecte minime în afara țintei.

Dr. Ilovitsh afirmă faptul că această ”combinația dintre nanobule și undele ultrasonore de joasă frecvență asigură o direcționare mai specifică a zonei tumorii și reduce toxicitatea în afara țintei. Aplicarea frecvenței joase asupra nanobulelor determină umflarea și explozia extremă a acestora, chiar și la presiuni scăzute. Acest lucru face posibilă realizarea distrugerii mecanice a tumorilor la praguri de presiune scăzute. Metoda noastră prezintă avantajele ultrasunetelor, în sensul că este sigură, rentabilă și disponibilă din punct de vedere clinic și, în plus, utilizarea nanobulbelor facilitează direcționarea tumorilor, deoarece acestea pot fi observate cu ajutorul imagisticii cu ultrasunete”.

Pot fi distruse tumori de mari dimensiuni

Dr. Ilovitsh adaugă că utilizarea ultrasunetelor de frecvență joasă crește, de asemenea, adâncimea de penetrare, minimizează distorsiunea și atenuarea și mărește punctul focal.

”Acest lucru poate ajuta la tratamentul tumorilor care sunt localizate în profunzime cu corpul și, în plus, facilitează tratamentul unor volume tumorale mai mari. Experimentul a fost realizat pe un model de șoarece cu tumori de cancer de sân, dar este probabil ca tratamentul să fie eficient și în cazul altor tipuri de tumori și, în viitor, și la oameni”.

Keren Primor Cohen, CEO al Ramot, adaugă că „Ramot-Tel Aviv University Tech Transfer Company, a solicitat mai multe brevete pentru a proteja această tehnologie și aplicația sa. Credem în potențialul comercial al acestei tehnologii revoluționare în tratamentul cancerului și suntem în contact cu mai multe companii importante din Israel și din străinătate pentru a o promova.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.