,

Terasele s-ar putea redeschide la 1 iunie 2020

Posted by

Proprietarul celui mai mare lanț de restaurante din România, Dragoș Petrescu, susține că terasele s-ar putea redeschide de la 1 iunie, după o serie de negocieri cu reprezentanții Guvernului României.

Acesta a explicat că vor urma apoi încă două faze: va fi deschis jumătate din spaţiul interior din zona HoReCa, iar apoi, dacă situaţia epidemiologică o va permite, se vor deschide integral.

„După discuțiile cu Guvernul am agreat că întâi vom putea deschide terasele în faza a doua, cel mai probabil în jurul datei de 1 iunie. Vor urma încă două faze, sperăm la două săptămâni, să fie deschis 50% din spațiul interior din zona HoReCa și apoi integral, dacă totul merge bine din punct de vedere epidemiologic”, a declarat Petrescu.

Cresc preţurile în restaurante şi cafenele?

Situaţia i-a făcut pe mulţi să creadă că preţurile în restaurantele şi cafenelele din România vor sări în aer. Dragoş Petrescu dă asigurări că nu este cazul şi nu se ia în calcul creşterea preţurilor.

„Considerăm că următorul an nu va fi un an de profit sau de recuperat pierderi, e un an de sacrificiu care să pregătească un an mai bun. Din semestrul 3 sperăm ca lucrurile să își revină. Clienții vor fi pe buget limitat și se vor uita la fiecare cost, ne așteptăm ca prețurile în industrie să nu crească sau chiar să scadă, deși costurile operatorilor ar putea crește din cauza investițiilor care trebuie făcute”, a explicat Dragoş Petrescu, potrivit digi24.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *