Acasă EVENIMENTE Teribilist electrocutat de firele de înaltă tensiune de la calea ferată. Acest...

Teribilist electrocutat de firele de înaltă tensiune de la calea ferată. Acest joc inconștient face anual zeci de victime în rândul tinerilor

0
Paramedici SMURD trateaza victimele unui accident chimic produs in cadrul unui exercitiu la societatea Avicola din Buzau, marti 20 octombrie 2015. CIPRIAN STERIAN / MEDIAFAX FOTO

Un adolescent în vârstă de 16 ani, din Iași, a coborât de pe o pasarelă pietonală, pe liniile de înaltă tensiune, de la calea ferată, și s-a electrocutat grav.

Martorii susțin că tânărul a căzut pe locomotiva care tracta trenul, care în acel moment era staționată.

„De urgență, au fost direcționate două echipaje de intervenție, un echipaj de prim ajutor calificat și echipajul TIM cu medic. La locul intervenției, victima, un minor în vârstă de 16 ani, a fost stabilizată de către echipajele medicale și a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Maria Iași, cu arsuri de gradul IV pe 80% din suprafața corporală”, au transmis cei de la ISU Iași.

Făcea un LIVE când trecea trenul

Pompierii din Iași mai susțin că tânărul în cauză își folosea telefonul, cel mai probabil făcea un live sau un selfie, pentru a-și impresiona amicii.

”Recomandăm tuturor cetățenilor, indiferent de vârstă, să nu se hazardeze sau să facă poze de pe vagoane pe calea ferată, chiar din unele zone ale pasarelelor pietonale, unde există riscul de cădere. Teribilismul, neglijența poate conduce la electrocutare prin firul de contact al rețelei electrice aflată sub tensiunea de 27.000 de volți”, au mai comunicat cei de la ISU Iași.

Poliția Iași confirmă faptul că adolescentul teribilist a dorit să sară pe trenul care se afla sub pasarela pietonală.

„Un minor de 16 ani, în timp ce s-ar fi aflat pe pasarela pietonală care traversează căile ferate dinspre Bularga – Frumoasa în Iași, ar dorit să coboare pe un tren aflat în staţionare sub pasarelă, moment în care s-ar fi electrocutat, suferind arsuri. A fost transportat la spital”, transmit reprezentanții IPJ Iași.

Minorul era conștient și cooperant, deși prezenta arsuri de gradul I, II si III.

Teribilism inconștient

În ultimii ani, a devenit un fel de sport național în rândul tinerilor de a se urca pe vagoanele de cale ferată, pentru a transmite Live-uri pe facebook. Foarte mulți dintre aceștia au murit.

Specialiştii îi avertizează pe teribilişti că se pot electrocuta chiar dacă nu ating firele electrice. Statistica arată că peste 60 de tineri au murit în ultimii nouă ani, din cauza acestui joc periculos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.