Acasă EVENIMENTE Teza de doctorat a lui Emil Boc, mărul discordiei! Primarul Clujului l-a...

Teza de doctorat a lui Emil Boc, mărul discordiei! Primarul Clujului l-a taxat dur pe Emanuel Ungureanu: „Nu ai făcut nimic, ești un terchea-berchea, ai luat 3% în alegeri cu mine”

0

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, și depatatul USR de Buzău, Emanuel Ungureanu, au avut un schimb dur de replici pe tema tezei de doctorat a edilului Clujului, care a devenit ținta unui atac politic al parlamentarului.

Context.

În scandalul plagiatului tezei de doctorat a fostului ministru al Digitalizării, Florin Roman, care și-a dat demisia din Guvern, parlamentarul Emanuel Ungureanu a anunțat că oferă 500 de euro persoanei care va publica teza de doctorat a primarului Emil Boc de la Universitatea Babeș-Bolyai. Atacul politic a continuat, iar Emil Boc nu a stat prea mult pe gânduri și a reacționat, atacându-l dur pe Ungureanu.

Într-o intervenție telefonică la un post de televiziune național, primarul Boc a susținut că teza sa de doctorat este publică și se găsește la biblioteca Universității Babeș-Bolyai și alte biblioteci din țară. Acesta a precizat că nu permite nimănui să își bată joc de studiile sale făcute înainte de a intra în politică.

În replică, Ungureanu l-a provocat pe primarul Clujului să își publice teza sa de doctorat pe Facebook, iar edilul a declarat că i se pare jignitor ceea ce face parlamentarul de Buzău, fost candidat la Primăria Cluj-Napoca la alegerile din 2020, unde a luat sub 10% din voturile clujenilor.

„N-o să permit nimănui să încerce să-și bată joc de munca mea de 6 ani, pentru că a fost făcută corect, pe baza studiilor efectuate în țară și în străinătate, am susținut-o la Babeș Bolyai, a fost acredită de Comisia de Doctorate, am publicat-o și poate fi găsită la Bibliotecii Universității Babeș Bolyai și la alte biblioteci din țară, o am și acasă si pot oferi poze, detalii despre carte.

Înțeleg atacurile politice, accept ca cineva să spună că sunt prost administrator sau primar, dar nu să-și bată joc de munca și studiile mele”, a afirmat Emil Boc, într-o ediție specială la Realitatea Plus.

Ungureanu, provocator la Boc

Ungureanu a continuat și l-a întrebat pe Boc. Nu înțeleg de ce nu depuneți lucrarea de doctorat în original?” l-a întrebat acesta pe Emil Boc.

„Nu accept să-și bată joc cineva de munca mea științifică, datează de dinainte de a intra în politică,” a replicat Boc

Tonul discuției s-a aprins din momentul în care parlamentarul USR Plus i-a cerut edilului, în mod repetat, să-și publice varianta originală a tezei de doctorat pe Facebook.

Nu înțelegeți că e publicată!” a afirmat Boc.

Ungureanu: „Nu înțeleg de ce nu scanați teza și să o puneți pe FB?”

Moment în care primarul Emil Boc s-a aprins și l-a lovit dur pe parlamentarul de Buzău.

„Nu permit nimănui să-și bată joc de munca mea, cartea mea este publică, mai sunt exemplare din ea, dacă dorește cineva. A fost verificată de sute de ori, n-a găsit nimeni nicio problemă, nu pot accepta să facem din alb negru.(…) Te rog să-ți vezi de lungul nasului, pentru că în afară de otravă nu ai făcut nimic, un terchea-berchea, ai luat 3% în alegeri cu mine (E. Ungureanu a candidat la primăria Clujului – N.R.)”, a răbufnit Emil Boc, potrivit realitatea.net.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.