Țiganii din Dej devin florari pe capete! La așa ceva nimeni nu s-a gândit

Posted by

După ce statul a decis să ajute micii întreprinzători, afectați grav de criza financiară, provocată de pandemie, țiganii din Dej s-au gândit că e loc de o șmecherie și au decis să e timpul să devină florari.

 

Pentru asta, țiganii au luat cu asalt biroul din Dej, al Registrului Comerțului Cluj, unde au dat buluc pentru a-și face PFA – uri, (peroane fizice autorizate – n.n.)

”Asaltul” romilor a început săptămâna trecută, la Dej, unde a fost nevoie de intervenția jandarmilor pentru a opri ”nerăbdarea” gaborilor de a intra în posesia PFA -urilor. ”A fost nevoie să trimitem la Dej jandarmii, pentru că etnicii romi nu au respectat normele de distanțare socială și au intrat unul peste altul la ghișeu”, a declarat prefectul Clujului, Mircea Abrudean. Acesta a spus că nu știe de ce solicită romii PFA -uri și că nu există ceva fonduri speciale ce se alocă acestei comunități, informează știridecluj.ro.

În cererile de la Registrul Comerțului, gaborii din Dej au trecut că sunt comercianți de covoare și perdele, ceea ce este perfect real. Un reprezentant al comunității a declarat pentru Știri de Cluj că alți gabori din Dej, cei care vând flori, au PFA -uri mai vechi și s-au înscris în programul guvernamental care sprijină PFA -urile afectat de coronavirus.

Potrivit Ordonanței nr. 30/2020, PFA-urile care întrerup total sau parțial activitatea ca urmare a efectelor pandemiei COVID-19, primesc o indemnizație lunară de 75% din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2020, respectiv 4.072 lei. Florarii din Dej sunt acum în șomaj tehnic, conform declarației reprezentantului romilor din județul Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *