Tișe a pus piciorul în prag. Președintele CJ Cluj a luat atitudine după mizeria de la Spitalul de Copii din Cluj. Acesta îi cere demisia directorului Cornel Aldea dacă nu va gestiona situația această.

Jegul și mizeria de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca au ajuns în atenția opiniei publice. Mai mulți părinți s-au plâns de condițiile precare în care se afla instituția medicală.
Cel mai recent caz este al unei mame care a descris condiţiile de coşmar din unitatea medicală clujeană. Părinții clujeni se plâng că micuții lor au luat bacterii după ce au fost la Spitalul de Copii.
S-a demarat o anchetă după apariția imaginilor
După publicarea imaginilor în mediul online a fost demarată o anchetă la Spitalul de Copii.
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat, la finalul ședinței ordinare de joi, 19 decembrie 2024, despre acest subiect sensibil.
Tișe că „așa nu se mai poate”, iar astfel de situații umbresc investiții făcute în unitatea medicală.
„Eu am verificat și am și discutat cu managerul de acolo.
Știrile acestea sunt de nedorit și șterg cu buretele cam toată munca pe care noi am făcut-o acolo și toate investițiile realizate.
Partea de dulapuri și ce era pe hol poate fi justificată, pentru că acum se zugrăvește acolo. Este o chestiune justificată.
Pe de cealaltă parte, mizeria și ce a mai fost acolo semnalată nu are treabă cu zugrăveala. Nu ar fi trebuit să se ajungă aici.
Am cerut managerului, în regim de urgență, să îndrepte lucrurile sau să demisioneze dacă nu este capabil. I-am spus ferm că nu mai pot tolera chestiunea aceasta. Când se fac lucruri bune sunt managerii apreciați, iar când se întâmplă lucruri rele suntem noi responsabili, finanțatorii, Consiliul Județean în acest caz. Eu am fost acolo și am văzut. M-am lămurit, dar nu sunt eu de specialitate și nu mă pot amesteca peste tot. De asta avem manageri.
Și eu sunt destul de mâhnit pentru ce s-a întâmplat. Deși am investit mulți bani în spitale de-a lungul anilor, iată, că apar și situații de acest fel.
I-am dat termen de două săptămâni să remedieze. Dacă nu este în stare, să lase pe altcineva. Așteptăm să îndrepte ceea ce poate îndrepta în ipostaza pe care o are și în configurația clădirilor. Să nu uităm că este o clădire de 100 de ani. Este clar că nu poate fi ca nouă”, a declarat TișeTișe.
Lasă un răspuns