,

Tișe ”șapte blocuri” îl confruntă direct pe șeful PNL, premierul Ludovic Orban! Motivul de scandal: un consilier județean

Posted by

Premierul României, Ludovic Orban a replicat azi, la intenția lui Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj și mare dezvoltator imobiliar, de a-l scoate de pe listele electorale pe consilierul județean PNL, Dorel Secară.

De altfel, între Tișe, a cărui poreclă a devenit ”Tișe șapte blocuri”, după ce firma lui ”2TS” SRL, a demarat construcția a șapte blocuri pe strada Brădetului, din Cluj Napoca (foto jos), și consilierul județean Dorel Secară au existat mai multe ”cioniri” verbale în cadrul ședintelor Consiliului Județean Cluj.

„Bunul simț nu trebuie să lipsească în primul rând. Eu le-am spus (liderilor PNL Cluj – n.red) că cei care s-au validat prin muncă și prin corectitudine trebuie păstrați pe liste”, a răspuns premierul Orban, pentru Actual de Cluj.

Premierul a mai spus că nu ține neapărat la conceptul „fermoar”, care să le confere egalitate la număr de mandate celor proveniți din vechiul PNL, dar că cel mai mult îl interesează ca oamenii dedicați PNL-ului să fie păstrați.

Mai mult, indiferent la nemulțumirea președintelui Consiliului Județean Alin Tișe, premierul Ludovic Orban a subliniat că din punctul său de vedere,  „consilierul Dorel Secară nu a fost scos de pe liste”.

De altfel, potrivit Actual de Cluj, Tișe va supune la vot, propunerea ca Dorel Secară să fie scos de pe lista electorală a PNL. În stilul caracteristic, Tișe ”șapte blocuri” ar fi amenințat că dacă Dorel Secară va fi menținut pe liste, el se va retrage din viața politică.

„Știu că Tișe va cere să fiu votat în BPJ. E o structură pe care el o controlează. Nu șitu cum se va supune la vot online. Ce pot eu să fac, dacă se va întâmpla să fiu scos prin vot, măcar o să rămân cu satisfacția că m-au scos din joc democratic”, a comentat Secară, fiind citată de sursa sus amintită.

Războiul PNL – PNL

În ultimele luni, războiul dintre Ludovic Orban și liberalii de la Cluj, conduși de drept de Daniel Buda, și de facto de Emil Boc s-a acutizat. De exemplu, premierul a venit de două ori în ultimele luni în zona Transilvaniei, la Alba Iulia, dar a refuzat să vină la Cluj Napoca, din cauza animozităților pe care le are cu șefii PNL Cluj. Premierul a declarat într-un cadru restrâns că va refuza să vină la Cluj, ”atâta timp cât liberalii de acolo se poartă ca și o gașcă”.

De exemplu, acum războiul nu este între Tișe și Secară, ci între Tișe și Ludovic Orban și Adrian Oros, ministrul Agriculturii, care provine din PNL Cluj, aripa liberală. Secară este consilierul lui Oros, la Ministerul Agriculturi. Dar cum Oros este în război deschis cu Tișe, la un moment dat fiind dat ca și candidatul PNL Cluj pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, lupta s-a amplificat la maxim.

Un exemplu în acest sens, fiind și mutarea surpriză a șefului Poliției Cluj, comisarul șef Mircea Rus direct la Ialomița. Surse oficiale susțin că decizia a fost luată chiar de premier și de către ministrul de Interne, Marcel Vela pentru a lovi în Emil Boc, deoarece se credea la București, în mod total greșit, că polițistul ar fi sprijinit tocmai din această zonă politică.

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *