,

Toleranță zero la Cluj. 21 de clujeni au fost amendați pentru că nu purtau mască în autobuz

Posted by

Polițistii clujeni au efectuat o serie de controale în zonele aglomerate cu risc de răspânire a noului tip de coronavirus.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

La activităţile desfăşurate au participat 144 de polițiști și 111 polițiști locali, cu sprijinul jandarmilor clujeni, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj și instituțiilor implicate în combaterea și prevenirea infecției.

Au fost verificate 72 de societăți comerciale, iar pentru nepurtarea măștii de protecție de către persoanele aflate în mijloacele de transport în comun, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale.

Pe fondul numărului mare de cazuri înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul Coronavirus, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Cluj, cu suportul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj, Poliției Locale, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitare Veterinară și Inspectoratului Teritorial de Muncă, a intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile legii privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

„Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați mască de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneți la riscuri. Suntem și vom fi prezenți în toate zonele județului Cluj. Purtați masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *