, ,

Tragedie la Apahida. S-a prăbușit tavanul Căminului Cultural

Posted by

Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca intervin în aceste momente după ce tavanul unui imobil, aflat în lucrări de reabilitare, de pe strada Libertății din localitatea Apahida, s-a prăbușit peste mai mulți muncitori.

La fața locului acționează trei autospeciale și 4 ambulanțe SMURD.

Din primele informații este vorba despre Căminul Cultural din Apahida.

Din primele evaluări, doi dintre bărbați au suferit traumatisme mai grave și a fost necesară extragerea de sub dărâmături de către pompieri.

Una dintre victime a suferit o hemoragie interna, fiind transportată la spital în stare critică.

Muncitorii sunt din Bistrița

Din primele informații, firma care a contractat lucrările de reabilitare la Căminul Cultural din Apahida, este din Bistrița.

Muncitorii răniți sunt angajații acesteia și se pare că nu și-au luat măsurile de protecție atunci când s-au apucat de treabă.

Toți cei patru bărbați care au primit asistență medicală la fața locului vor fi transportați la spital pentru investigații și îngrijiri de specialitate.

Investiție de 2.3 milioane lei

La începutul lunii mai 2023, Primăria Apahida a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de construcții aferente modernizării Căminului cultural din Apahida.
 
Această investiție este parte a unui proiect care mai propune lucrări la Căminul cultural din Pata, pentru care nu s-a primit nicio ofertă la procedura de achiziție pe care am organizat-o.
 
Modernizarea pentru cele două cămine este susținută de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) printr-o finanțare nerambursabilă de 500.000 de euro.
 
Valoarea totală a contractului pentru Căminul din Apahida este de peste 2,3 milioane de lei, iar câștigătorul licitației are termen de 14 luni pentru finalizarea lucrărilor.
 

S-a deschis dosar penal

La data de 22 iunie a.c., în jurul orei 09.05, polițiștii au fost sesizați despre faptul că la un imobil situat pe strada Libertății, din localitatea Apahida, 4 muncitori au fost răniți după ce tavanul clădirii ar fi căzut peste ei.

La fața locului, polițiștii au constatat că este despre 4 bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani, care efectuau lucrări de reabilitare a imobilului, moment în care tavanul și acoperișul clădirii s-a prăbușit peste ei.

Bărbații au fost preluați, în stare de conștiență, de echipajele medicale și au fost transportați la spital pentru mai multe investigații.

Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul, în cadrul unui dosar penal ce vizează infracțiunile de neluarea și nerespectarea măsurilor de sănătate și securitate în muncă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *