Tragedie la Săvădisla! Un taur l-a ucis pe un bărbat și l-a rănit grav pe un altul!

Posted by

Întâmplarea a avut loc, luni după amiaza, pe o pășune de la marginea satului Săvădisla. Potrivit martorilor, un taur care era cunoscut pentru comportamentul violent, a atacat două persoane, care aveau grijă de vaci. Una a murit până să ajungă medicii, iar alta a ajuns în stare gravă la spital.

Unul dintre cei care au intervenit de urgență este Szilágyi István, care i-a acordat primul ajutor persoanei decedate. ”Avea o rană mare sub burtă. A cerut apă și mi-a zis să am grijă de cealaltă persoană rănită. Apoi și-a pierdut cunoștința. I-am făcut masaj cardiac până a venit ambulanța dar nu s-a mai putut face nimic. Au venit polițiștii și cei de la Criminalistică dar și cei de la Medicină Legală care au luat cadavrul”, a spus Szilagyi Istvan.

Al doilea bărbat care a fost rănit a fost transportat de medici la spital. ”Nu părea rănit grav în prima fază. Probabil adrenalina l-a ținut activ. Avea răni la mână și la abdomen. Când a ajuns salvarea, atunci i s-a făcut rău și abia l-am dus din vârful dealului, cu un jeep, până la ambulanță. Ne-am chinuit mult”, mai spune Szilagyi Istvan.

După atacul taurului, printre primele persoane care au ajuns la fața locului a fost chiar primarul comunei Săvădisla, Tamaș Gebe Andraș. Edilul a ajuns în zonă cu un vânător și a fost martor la atacul taurului. ”Am fost sunat că un taur i-a atacat pe doi săteni care aveau grijă de o ciurdă de vaci. L-am sunat rapid pe un vânător și am ajuns acolo. Taurul era peste cei doi și îi tăvălea. A venit și spre noi, dar nu a apucat să facă câțiva pași și i-am dat ordin vânătorului să tragă”, a spius primaruș Tamaș Gebe Andraș.

Medicii veterinari de la Direcția de Sănătate Publică Cluj au preluat cadavrul animalului și l-au dus la analize. ”Nu poți să știi niciodată cu un animal când devine violent”, a mai spus primarul.

Localnicii din Săvădisla susțin că sunt nemulțumiți de faptul că ambulanța a ajuns la fața locului cu mare întârziere, trecând mai mult de o oră, dintre momentul apelul și momentul în care a ajuns la fața locului.

Persoana care a decedat avea 38 de ani și avea mai mulți copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *