Acasă EVENIMENTE Traseistul Remus Lăpușan a revenit pe cai mari în PSD Cluj și...

Traseistul Remus Lăpușan a revenit pe cai mari în PSD Cluj și își reface „gașca” pentru 2024. Intră în lupta cu Boc?

1

După ce a eșuat politic în Pro România, traseistul Remus Lăpușan nu a putut sta departe de politică și a revenit pe cai mari în PSD Cluj, filială condusă de Alexandru Cordoș, președintele filialei acuzat de fapte corupție și urmărit penal în 2015 pentru trafic de influență. 

Lăpușan nu a revenit singur în PSD Cluj, ci își reformează gașca pentru alegerile din 2024. Alți doi social-democrați clujeni care au demisionat din partid în anii trecuți au fost reprimiți miercurea trecută. Este vorba de foștii subprefecți Dan Canta și Dan Codrean.

Se pregătește Lăpușan pentru primăria Clujului în 2024?

Remus Lăpușan a publicat un mesaj de unitate pentru o stângă puternică la Cluj-Napoca, oraș dominat autoritar de liberali și în care PSD nu a are perspective de dezvoltare.

„De un PSD Cluj puternic și de o echipă unită care să ofere un plan de dezvoltare pe termen lung județului, o alternativă la actuala administrație liberală plafonată și încremenită în zeci de promisiuni electorale nerealizate.

Sunt mai bine de zece ani în care nicio investiție majoră în infrastructura municipiului Cluj-Napoca și a zonei metropolitane nu a fost realizată.

Sunt mai bine de zece ani în care orașul a înflorit de la sine, prin inteligența și puterea de muncă a tinerilor rămași în Cluj-Napoca, a universităților noastre care au produs excelență și a mediului de afaceri care a creat locuri de muncă, și totuși, concret ce a oferit în schimb administrația locală? Multe promisiuni”, a spus Remus Lăpușan.

De asemenea, fostul membru Pro România a participat și la cheful organizat la Hotel Premier din Grigorescu pentru onomastica lui Ioan Oleleu, la care au participat Alexandru Cordoș, fostul deputat Horia Nasra, fostul prefect Ioan Cherecheș, dar și primarii din Chinteni, Apahida, Jucu, Viișoara, Iclod și Frata, precum și alți lideri locali ai organizației județene.

I s-a strigat demisia lui Cordoș la petrecerea de la Premier

Potrivit unor surse, în timpul petrecerii mai multe voci i-au cerut demisia președintelui interimar Alexandru Cordoș de la șefia PSD Cluj.

Demisionat din PSD în 2019 și trecut în barca Pro România Remus Lăpușan a început opoziția la primarul Emil Boc din postura de membru revenit în PSD, semn că acesta se gâdește serios la o funcție publică în administrația locală. Rămâne de văzut dacă acesta va avea curajul să se lupte cu Emil Boc pentru fotoliul de primar sau va juca din umbră și va ataca o poziție de parlamentar.

„Poate vă amintiți de Ikea la Cluj sau de „Parndorf de România” la Cluj. Unde sunt? Oare nu ar fi utilă o investiție uriașă în Cluj-Napoca, precum cea din Oradea? Compania finlandeză Nokian Tyres va investi 650 de milioane de euro într-o fabrică de anvelope la Oradea…

Apoi, sunt județe din zonă care intră treptat într-o competiție economică benefică cu județul Cluj și aici mă refer la Alba (tranzitată de două autostrăzi, nod de autostrăzi) și la Bihor, unde investițiile în infrastructură din Oradea dar și din județ sunt evidente.

Nu văd de ce Consiliul Județean Cluj nu ar putea dezvolta parcuri industriale în Huedin, Dej, Gherla, Turda și Câmpia Turzii. Nu văd de ce Consiliul Județean Cluj nu ar susține crearea de centuri de ocolire în Huedin sau Dej.

Dragi prieteni, timpul nu are răbdare cu cei care nu performează. Într-o lume digitalizată, într-un ocean al inovației, Clujul nu poate să navigheze pe loc sau în cel mai rău caz într-o direcție greșită.

Este nevoie de o primăvară politică în 2024 și de o alternativă serioasă de stânga la actuala administrație plafonată de dreapta”, a declarat pe Facebook Lapusan.

Rămâne Cordoș la șefia PSD Cluj?

Potrivit unor surse de la București, controversatul președintele interimar al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, ar putea fi măturat de la conducerea filialei, acesta fiind implicat în fapte de corupție în trecut, iar soția acestuia a fost condamnată în 2016 la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influență. 

Are onoare politică Lăpușan dacă revine în același loc de unde a plecat cu scandal în 2019?

Cum și-a motivat Lăpușan demisia din PSD Cluj în acel an?

În urmă cu douăzeci şi şase de ani am intrat în PSD (PDSR) pentru valorile social-democrate, în care am crezut și în care cred și astăzi, pentru liderii și intelectualii de stânga care au condus PSD de-a lungul timpului, în primul rând pentru cei din Cluj care au contribuit decisiv la aderarea României la NATO și Uniunea Europeană, pentru tradiția social-democrată din Ardeal, de expresie occidentală.

Evenimentele ultimelor săptămâni îmi confirmă sentimentul de neîncredere pe care îl am de o bună perioadă, cu privire la managementul defectuos al partidului, mai precis la slabul leadership din fruntea PSD, care inclusiv la Cluj a girat o conducere care nu reprezintă clujenii și comunitatea noastră, un intrus care îşi atacă proprii colegi şi aleşii locali.

Am avut speranța, după 26 mai, că printr-un proiect de democratizare a PSD, vom reveni la optimizarea relaţiei de reprezentare şi democrație de partid care să nu fie pusă între paranteze de către un singur om dar se pare că actuala conducere nu a înțeles bine înfrângerea de la europarlamentare și a revenit la politica impunerii, în loc să asigure, statutar, alegeri libere.

Cluj-Napoca este un centru universitar de excelență, un oraș cosmopolit, care poate fi condus doar de lideri politici recunoscuți de comunitate, prin urmare resping orice asociere cu actuala conducere a PSD Cluj și îmi înaintez demisia atât din PSD cât și din Consiliul Județean Cluj.

Stânga trebuie reprezentată în Cluj și îi invit pe toți cei care sunt animați de valorile social-democrate să intre în proiectul PRO România Cluj și să fie pro comunitate, pro bun simț, pro expertiză profesională și pro Europa“, a declarat Lăpușan.

1 COMENTARIU

  1. Se intoarce guzganul rosu in politica? Un oportunist care a promovat numai loaze peste tot. Ne-am bucurat ca am scapat de le. Vai de mama noastra daca stanga nu are alti oameni decat expiratul asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.