Traseistul Remus Lăpușan, ajuns la Pro România, modernizează județul Cluj, cu 3.8 la sută în intenția de vot!

Posted by

În ultima vreme, lumea politică clujeană este animată la maxim de Pro România, filiala Cluj, condusă de politicieni care și-au dat demisia de la PSD și acum activează la Pro România.

Cel mai important traseist politic este Remus Lăpușan, fost președinte al PSD Cluj, acum pe funcție similară la Pro România. În spatele său, cu experiența politica pe care o are, este ”omul din deal”, cunoscut mai bine pe numele său real Ioan Rus.

Un sondaj de opinie făcut pe Cluj Napoca, la finalul lunii mai arată partidul lui Lăpușan cu 3.8 la sută în intenția de vot, mult prea puțin pentru a putea duce la o modernizare a județului Cluj, așa cum își dorește politicianul.

Mai mult, timp de mai multe mandate, Lăpușan a fost consilier județean din partea PSD. Într-un interviu, traseistul politic Lăpușan spune că vrea să modernizeze Clujul. Redăm mai jos două întrebări și două răspunsuri pentru a vedea care sunt principalele viziuni ale politicianului.

Reporter:  – Care este principala problemă a județului Cluj? 

Remus Lăpușan: – Problema cea mare a județului este că a devenit o anexă a municipiului Cluj-Napoca, neexistând o strategie integrată în cadrul căreia să fie abordată coerent dezvoltarea județului pe multiple dimensiuni. E bine că avem un municipiu-campion la nivel național, Cluj-Napoca, de care suntem cu toții mândri, dar este necesar să ne gândim un pic mai departe și la restul comunităților de clujeni, la cei din Dej, din Ploscoș sau Mănăstireni. Echilibrul, competența și viziunea strategică trebuie să stea la baza tuturor deciziilor care vizează administrarea acestui județ, pentru a putea genera bunăstare și în comunitățile neglijate până acum.

Reporter: – Cum o veți rezolva?

Remus Lăpușan: Strategia noastră este pe durată mai mare, una pe 10 ani, nu doar pentru un mandat. Cine spune că face minuni într-un mandat, ori e mincinos, ori nu-i de pe la noi… Avem două abordări: una umanistă, în care vrem să asigurăm pentru fiecare cetățean al județului servicii publice peste un anumit standard, unul care să îi asigure demnitatea, și o abordare progresistă, prin care să asigurăm dezvoltarea și dinamica acestui județ. PRO România propune o direcționare de până la 55% din buget către proiectele care se încadrează în domeniile antreprenoriatului autohton, pe dimensiunea industrială sau a serviciilor, precum și pentru educație, cultură, cercetare-inovare sau sănătate. Concluzionând, vrem să creăm oportunități pentru o viață de calitate a tuturor clujenilor, cu tot ce înseamnă ea, de la oportunități pentru dezvoltare economică, la servicii de calitate și la o stare generală de bine, dată de cultură, turism, implicare civică șamd.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *