, ,

Tratament de ultimă generație pentru chelia bărbaților. Aparatul de ultimă generație a fost adus la Spitalul CFR

Posted by

Căderea părului la bărbați, poate fi acum tratată mult ușor decât cu complicatele tratamente de implant de fire de păr.

La Spitalul CF din Timișoara a fost adus un aparat de ultimp generație care emite o lumină monocramatică care stimulează rădăcinile firelor de păr să lucreze din nou.

Un medic din Timișoara susține că aparatul generează o lumină monocromatică ce este îndreptată spre zona afectată, cu un nivel de energie prestabilit, în funcție de afecțiunea pacientului.

„Este o alternativă non-farmaceutică, neinvazivă, fără a avea efectele adverse alte tratamentelor clasice care au un răspuns terapeutic variat, dar și unele limitări. Terapiile clasice pot aduce cu ele o durere asociată injecției, atrofia pielii, o sensibilizare crescută, dar și o scădere a imunității. Avantajul aparatului este acela că ședințele de fototerapie durează doar câteva secunde. Mai mult, tratamentul nu presupune folosirea unor injecții, a unor medicamente sau creme, ci se axează pe suprimarea celulelor T care sunt considerate ca fiind principala cauză a alopeciei areate. Rezultatul este creșterea unui fir de păr sănătos. Alopecia nu este o boală care să pună viața în pericol, dar are un efect major asupra calității acesteia, putând duce chiar la depresie”, a explicat medicul dermatolog Claudia Tîrziu.

Se pot trata și alte boli

Alopecia, cunoscută și ca și chelia la bărbați, este o afecțiune autoimună, care poate fi întâlnită la orice vârstă. Se manifestă prin căderea părului pe zone mai mici, de obicei rotunde, acesta fiind atacat de sistemul imunitar.

„Căderea părului, care în unele situații se produce pe zone destul de întinse, poate avea drept cauză un deficit de vitamine, de fier sau proteine. Poate avea însă și cauze hormonale, dar cel mai adesea este rezultatul unei boli autoimune. Tratamentul stimulează creșterea părului. Aparatul pe care îl avem în cabinetul de Dermatologie de la Spitalul Clinic CF Timișoara este unul de ultimă generație care dă posibilitatea obținerii unor rezultate clinice vizibile. Practic, vorbim de un tratament fără durere, fără incizii sau ablații ori laser”, a mai spus Claudia Tîrziu.

Dispozitivul poate fi folosit și în cazul altor boli autoimune de piele, printre care vitiligo sau psoriazis. Pentru a beneficia de terapie gratuită la Spitalul Clinic CF Timișoara, pacienții trebuie să își facă o programare la Dermatologie, cu trimitere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *