,

Trei arhitecți din Cluj vor moderniza plaja din Mamaia

Posted by

Celebra plajă din stațiunea Mamaia va fi amanejată în baza unei proiect realizat de un grup de arhitecți din Cluj Napoca, care au câștigat un concurs organizat de Apele Române.

Juriul a fost compus din specialiști de renume de pe plan mondial, pentru a nu exista alte comentarii ulterioare. 

Soluția arhitecturală se referă la amenajarea plajei și a noului ”teritoriu” obținut în urma lucrărilor de combatere a eroziunii costire.

imagine de ansamblu din cadrul proiectului castigator.
imagine de ansamblu din cadrul proiectului castigator.

Proiectul câștigător propune amenajarea unui parc liniar la marginea plajei, apoi o zonă de dotări specifice plajei și zona de prosoape/șezlonguri.

„Plana nouă se întinde pe 6,5 km. Noi am încercat să răspundem temei de concurs și să organizăm zona aceasta de paljă în câteva fâșii funcționale, pornid de la stațiune către mare. Avem o fâșie de arbori, apoi o fâșie cu vegetație unde vor fi specii autohtone, care are rol și de a proteja stațiunea de eroziune, de mișcarea asta a nisipului cauzată de vânturile de nord”, a explicat arhitectul clujean Silviu Olănescu.

Proiectul va fi implementat în cursul anilor următori

După această etapă, Apele Române vor introduce acest proiect în Comitetul Tehnico Economic pentru a stabili un preț al întregii lucrări.

Ulterior, proiectul va fi scos la licitație publică și va fi implementat în conformitate cu planurile realizate de cei trei clujeni.

”Urmează zona de plajă, care are niște structuri construite care se pot demonta, sezoniere, și care asigură dotările plajei: mici baruri de plajă, vestiare, grupuri santitare, posturi de observație pentru salvamari, platforme pentru gunoi. Zona de vegetație are și rol de receere, cu terenuri de sport, locuri de joacă, zone de petrecere a timpului liber, un fel de parc liniar, care se întinde pe cei 6,5 km”, a mai precixzat artictul Olănescu.

Echipa de arhitecți care a câștigat concursul este formată din: Studio 82 SRL și Vlad Sebastian Rusu Birou Individual de Arhitectură.

Coautori sunt arh. Vlad Sebastian Rusu, arh. Octav Silviu Olănescu, arh. Andra Vlădoiu, arh. Andrada Pinte și arh. Petrică Maier-Drăgan, colaboratori specialități: peis. Alexandru Mexi).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *