Cine sunt frații din Cluj, arestați pentru droguri. Aveau o adevărată afacere de familie

Posted by

Trei bărbați arestați pentru droguri la Cluj. Aceștia au pus la cale o adevărată afacere de familie pentru vânzarea de substanțele periculoase la nivelul județului Cluj.

Tribunalul Cluj a emis în cursul după amiezei zilei de joi, mandate de arestare în cazul a doi dintre ei.

Este vorba despre frații Pop Chira Alin Beniamnin și Pop Chira Marcel Mircea, din Cluj.

Trei bărbați arestați pentru droguri la Cluj
Trei bărbați arestați pentru droguri la Cluj

Rețeaua a fost destructurată de polițiștii BCCO Cluj, împreună cu procurorii DIICOT, care au documentat activitatea infracțională celor trei bărbați. Aceștia au fost cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuarea de operațiuni cu produse. Știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deține autorizație și trafic de droguri de mare risc.

„Din actele de urmărire penală a rezultat faptul că, în perioada 2022 – martie 2024, aceștia (doi fiind membri ai aceleași familii) ar fi comercializat, în mod repetat, substanțe psihoactive către consumatori, din județul Cluj.

De asemenea, în sarcina unui dintre bărbați, s-a reținut faptul că, în intervalul 2023 – martie 2024. În mod repetat și în baza aceleași rezoluții infracționale. Ar fi procurat, deținut și comercializat diferite cantități de droguri de mare risc (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal). Ieri, 13 martie, au fost efectuate 14 percheziții domiciliare, în județul Cluj, în urma cărora au fost descoperite și ridicate cantități de substanță psihoactivă (2MMC), un grinder, obiecte purtând urme de materie vegetală, precum și alte mijloace de probă”, a transmis IPJ Cluj.

Droguri la Cluj
Droguri la Cluj

Vindeau droguri tip cristal la Cluj

Procurorii au dispus, la data de 13 martie 2024, reținerea celor trei bărbați, pentru 24 de ore. Ulterior, în cursul zilei de joi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Cluj a dispus arestarea preventivă a doi dintre bărbații reținuți, pentru 30 de zile, conform propunerii formulate, față de al treilea bărbat, procurorii au luat măsura controlului judiciar.

Suportul de specialitate a fost asigurat către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca și specialiștilor Direcției Regionale Vamale Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *