Trei firme se bat pe contractul de reabilitare a Castelului Banffy din Răscruci

Posted by

Consiliul Județean Cluj anunță deschiderea ofertelor depuse de firmele interesate să restaureze ansamblul monument istoric Castel Bánffy din satul Răscruci.

Astfel, la finalul perioadei stabilite în acest scop, trei firme sau asocieri de firme au depus oferte pentru execuția lucrărilor de reabilitare a imobilul-clădire Castel Banffy și a parcului-monument.

În perioada următoare comisia de evaluare va verifica documentația din punct de vedere tehnic și financiar. În ceea ce privește criteriul de atribuire, acesta este reprezentat de raportul calitate-preț, ponderea alocată factorului preț fiind de 60% iar cea care va reveni factorului tehnic va fi de 40%.

Valoarea totală estimată a lucrărilor de restaurare și conservare care vor trebui realizate în maxim 24 de luni din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor este de 29.306.279,14 fără TVA.

Din această sumă, 19.296.310,51 lei reprezintă valoarea lucrărilor finanțate din fonduri europene ca urmare a proiectului câștigat de Consiliul Județean Cluj în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

Prin intermediul proiectului de restaurare se urmărește punerea în valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea funcțiunii castelului din școală, care a fost ultima funcțiune a clădirii, în Centru Cultural cu standarde ridicate de finisare și dotare.

În acest scop, va fi amenajat un Centru cultural reprezentativ pentru județul Cluj, prin restaurarea clădirii și a zonei aferente, cu realizarea unor funcțiuni care să permită organizarea unor evenimente culturale, precum și deschiderea castelului pentru vizitarea de către publicul larg.

Suprafața terenului ce aparține castelului este de 56.128 mp, din care 644 de mp sunt ocupați de castelul Banffy iar 691 de mp de clădirile adiacente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *