Trei șoferi au fost amendați cu 10.000 într-o operațiune fără precendent a poliției clujene

Posted by

Polițiștii clujeni au desfpșurat o amplă acțiune, în perioada 7-10 septembrie 2023, numită operațiunea „Blocada” care constă în verificarea legalității transportului rutier de persoane și a transportului de mărfuri.

Potrivit unui comunicat, în cadrul acțiunilor au fost verificate în special autovehiculele destinate transportului de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În localitatea Topa Mică, pe DN1F – E81, polițiștii au oprit în trafic, la aceeași dată, în jurul orei 19.40, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 40 de ani, din județul Sălaj, ce transporta un excavator de 4.960 kg.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta nu deținea documentele necesare specifice de transport marfă, iar tahograful din dotare era defect.

Totodată, s-a stabilit că a fost a depășită masa maximă autorizată pentru categoria de vehicul. În acest caz, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 16.000 de lei și cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioadă de 6 luni, fiind reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Transport de persoane fără documentele necesare.

Astfel, polițiștii eu interceptat, în data de 8 septembrie, în jurul orei 18:45, interceptat pe DN1F – E81, în localitatea Sânpaul, un microbuz condus de un bărbat de 60 de ani, din comuna Sânpaul.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta efectua activități de transport persoane, deși nu deținea atestat profesional și nici documentele prevăzute de lege în acest sens. Totodată, polițiștii au constatat că aparatul tahograf cu care este prevăzut autovehiculul nu are efectuată verificarea periodică, iar conducătorul auto nu utiliza cartela tahografică”, a transmis IPJ Cluj.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare totală de 18.000 de lei și cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioadă de 6 luni, fiindu-i reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Șofer prins în timp ce conducea o autoutilitară, fără copie conformă a licenței de transport

Pe DN1 – E60, în afara localității Florești, polițiștii au oprit în trafic, în data de 8 septembrie, în jurul orei 17.35, o autoutilitară, condusă de un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din Cluj-Napoca.

În cadrul verificărilor s-a constatat că acesta nu deținea copie conformă a licenței de transport, iar aparatului tahograf figura cu termenul de valabilitate a verificării expirat.

În acest caz, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 12.000 de lei și cu suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului pe o perioadă de 6 luni, fiind reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *