,

Trei vieți salvate de organele donate de familia unei femei în moarte cerebrală. Două persoane au fost din Cluj

Posted by

Familia unei femei aflate în moarte cerebrală a luat decizia de a dona organele acesteia, care au fost folosite pentru a salva alte trei vieți, dintre care două erau din Cluj.

S-a întâmplat la Spitalul Județean de Urgență din Satu Mare, iar doi dintre cei trei pacienți salvați de organele femeii sunt clujeni.

„La Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare, familia unei paciente, aflată în moarte cerebrală, a găsit puterea de a preschimba suferința lor în speranță pentru alţi semeni. Așa că a fost de acord cu donarea de organe și astfel să salveze viețile altor semeni aflați în cumpănă. Transmitem sincere condoleanţe familiei şi mulţumim cu respect şi recunoştinţă pentru decizia dificilă, dar plină de generozitate, pe care au fost nevoiţi să o ia.

Graţie acestei decizii, alături de profesionalismul echipei de coordonare a spitalului sătmărean, formată din Dr. Carmen Fiț – coordonator de transplant, Dr. Vitalie Moroșanu – kdp, a efortului colectivului din secţia ATI, alţi pacienţi se vor putea bucura de viaţă în urma intervenţiilor de transplant hepatic și renal. Intervenţia de prelevare încheiată vineri dimineață de este cea de-a doua realizată de la începutul acestui an la Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare”, potrivit Agenției Naționale de Transplant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *