Acasă ADMINISTRATIV Trei vieți salvate de organele unei femei de 70 ani! Rinichii au...

Trei vieți salvate de organele unei femei de 70 ani! Rinichii au ajuns la Cluj

0

O femeie în vârstă de 70 de ani din Satu Mare a încetat din viață în urma unui accident vascular cerebral, iar familia şi-a dat acordul pentru donarea de organe.

Astfel, trei români au primit o nouă şansă la viață după ce ficatul și rinichii femeii au fost prelevate la spitalul din Satu Mare pentru a ajunge la pacienții care aveau nevoie de transplant.

„Mulțumim cu profund respect şi recunoştinţă familiei unei paciente care a fost de acord să ajute alți oameni necunoscuți, dăruindu-le o șansă la viață”, transmit reprezentanții Agenției Naționale de Transplant.

Pentru intervenţia de prelevare ficat, la Satu Mare, a fost prezentă echipa Institutului Clinic Fundeni, formată din Dr. Guenadiy Vatachki şi Dr. Marius Păun, care a adus speranța la viaţă pentru o pacientă de 40 de ani, aflată la cumpăna dintre viață și moarte din cauza unei insuficienţe hepatice acute post ingestie ciuperci. Conform sursei citate, intervenţia de transplant hepatic a fost realizată cu succes de echipa chirurgicală a Centrului de Transplant Hepatic Institutul Clinic Fundeni , condusă de Prof.Dr. Vladislav Braşoveanu, cu suportul indispensabil al echipei ATI: Prof.Dr. Dana Tomescu, Dr. Andrada Tudor, Dr. Marian Tudoroiu.

Rinichii au ajuns la Cluj

Rinichii au fost prelevaţi de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop. La Cluj, echipele de transplant ale #ICUTR Cluj, conduse de Dr. Dan Pop şi Dr. Mihai Suciu, au încheiat cu succes încă o verigă din acest lung lanţ: doi pacienţi, un bărbat de 65 de ani, şi o femeie de 56 de ani, au primit şansa la o viață normală datorită operațiilor de transplant renal.

Totul a fost posibil datorită generozităţii familiei şi efortului echipei ATI și de coordonare a spitalului din Satu Mare (Dr. Diana Blanca Goia – coordonator transplant, Dr. Vitalie Moroșanu – kdp), precum și susținerii echipei de management, mai precizează ANT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.