Acasă EVENIMENTE Trenul groazei. CFR Călători i-a ținut trei ore în ger pe călătorii...

Trenul groazei. CFR Călători i-a ținut trei ore în ger pe călătorii pe drumul Cluj – Oradea, după ce s-a defectat la Piatra Craiului

1

Un tren care circula pe ruta Cluj-Napoca – Oradea s-a stricat miercuri dimineața, în zona Piatra Craiului, în jurul orei 07:00, iar călătorii au fost ținuți, pe un ger de crapă pietrele, blocați în gară.

Este vorba de trenul InterRegio 1539, care a avut o defecțiune majoră în Piatra Craiului și trei ore nu s-a putut mișca.

Nervii călătorilor au fost întinși la maximum, iar după ce au sunat la 112, în jurul orei 10, a avut un alt tren care i-a preluat și adus la Cluj-Napoca.

„Oameni erau revoltați de ce nu au fost urcați într-unul din cele două trenuri private care a trecut pe lângă trenul defect. Se putea urca în trenul privat, dar să platească bilet cei care au greșit. De ce nu a putut CFR Cluj să plătească la privat pentru noi? Defecțiunea le-a apartinut! Ne-au ținut în trenul defect fără căldură trei ore”, a declarat un călător pentru stiridecluj.ro.

Oamenii ținuți în ger la -15 grade de CFR Călători

Controlorul a ridicat din umeri, neavând nicio competență de a soluționa problema, iar oamenii au stat, pe ger, cu hainele pe ei, căciuli și mănuși timp de trei ore în gară.

Poliția a venit la fața locului după ce călătorii au sunat la 112, iar în cele din urmă, CFR Călători a trimis alt tren pentru a prelua călătorii înfrigurați.

„Degeaba vor ei să modernizeze linia de la Cluj la Oradea și să se circule cu 160 de km la oră, dar nu au servicii. Oamenii nu vor călători cu ei, dacă își bat joc”, a mai spus călătorul care ne-a semnalat cazul.

Reacția CFR Călători cu privire la defecțiunea din Piatra Craiului

CFR Călători a remis un comunicat prin care a clarificat situația privind trenul care s-a defectat în Piatra Craiului și a precizat că au fost luate măsuri. Compania și-a cerut scuze călătorilor pentru neplăcerile întâmpinate.

„Referitor la articolul cu titlul ‘Trenul groazei. CFR Călători i-a ținut trei ore în ger pe călătorii pe drumul Cluj – Oradea, după ce s-a defectat la Piatra Craiului’ publicat o în data de 12 ianuarie 2022, privind circulația trenului IR 1539 Cluj Napoca – Timișoara Nord, CFR Călători face următoarele precizari pe care vă rugăm să le publicați:

În stația Piatra Craiului, mecanicul trenului IR 1539 Cluj Napoca – Timișoara Nord a primit un mesaj de eroare de la calculatorul care gestionează funcționarea automotorului. Conform instrucțiunilor specifice în această situație, mecanicul a procedat conform reglementărilor, fără a opri furnizarea agentului termic în tren pe toată perioada staționării, așa cum este precizat în articolul menționat.

Pentru continuarea călătoriei în condiții de siguranță, securitate și confort, a fost trimis un automotor de rezervă de la Cluj Napoca care a preluat pasagerii. Trenul a plecat din stația Piatra Craiului cu 115 minute întârziere și nu cu 3 ore așa cum este precizat în articol.

S-a dispus efectuarea unui dosar de cercetare cu privire la această neregulă.

CFR Călători cere scuze călătorilor pentru neplăcerile întâmpinate”, a precizat CFR Calatori intr-un comunicat remis Foaia Transilvana.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.