Acasă STIRE PRINCIPALA Tribunalul a decis în favoarea unui candidat la examentul pentru permisul de...

Tribunalul a decis în favoarea unui candidat la examentul pentru permisul de conducere. Examinatorul a inventat nereguli

0

Un bărbat a reușit să câștige un proces cu Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări.

Judecătorul a decis că polițistul examinator a inventat abateri care nu au fost înregistratre de camera de luat vederi de la bordul camionului.

Ștefan Orzoi s-a prezentat fix acum un an de zile, mai exact pe data de 14 martie 2022, pentru a susține proba practică pentru obținerea permisului de conducere pentru categoriile C și E.

La finalul probei, polițistul examinator la respins și a trecut în fișă o serie de nereguli constatate, care s-au dovedit a fi inventate.

”La finalul probei, examinatorul i-a înmânat reclamantului anexa la proba practică pentru obținerea permisului de conducere, cu mențiunea „Respins”, având bifate depunctări pentru așa zise greșeli, pe care acesta apreciază că nu le-a comis. Astfel, susţine reclamantul că a fost depunctat cu 6 puncte pentru o presupusă faptă de „folosire incorectă a drumului, cu sau fără marcaje”, 9 puncte pentru „neasigurarea la schimbarea direcției de mers/părăsirea locului de staționare”, 21 de puncte pentru „neacordarea priorității vehiculelor și pietonilor care au acest drept (la plecarea de pe loc, în intersecții, în sens giratoriu, stație mijloc de transport în comun prevăzută cu alveolă, stație de tramvai fără refugiu pentru pietoni, trecere de pietoni)” și cu 21 de puncte pentru „intervenția examinatorului pentru evitarea unui pericol iminent/producerea unui eveniment rutier”, se arată în sentință

Direcția de Permise i-a dat dreptate

Orzoi a depus o contestație la Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări, care a decis că are dreptate. Cu toate astea, cei de la instituția sus amintită i-au propus lui Orzoi să dea din nou proba într-un termen de 30 de zile, fiind constatate diferențe ”între greșelile comise de candidat”, și imaginile video înregistrate.

”Contestaţia reclamantului a fost soluţionată favorabil de instituţia pârâtă, prin înscrisul nr. 78108/01.04.2022 comunicându-i-se faptul că, în urma vizualizării înregistrării video a probei practice au fost identificate diferenţe între greşelile comise de candidat şi cele consemnate de examinator pe anexa de examinare. Ca urmare a acestui fapt s-a anulat proba practică susţinută de reclamant, acesta fiind pus în situaţia anterioară susţinerii probei . Totodată candidatului i s-a oferit posibilitatea susţinerii unei noi probe practice într-un interval de 30 zile”, se mai arată în sentință Tribunalului.

Proba trebuie reluată de la minutul 35

Judecătorul a decis că proba practică trebuie reluată de la minutul 35 și continuată pentru încă zece minute, deoarece așa prevede ordinul Ministerului de Interne, care se referă la probele de concurs pentru școlile de șoferi, la categoria de profesioniști.

În plus, toate invențiile trecute de polițistul examinator în foaia de examen au fost anulate.

”Întrucât din probele administrate în cauză (susţinerile părţilor, înregistrarea video a probei practice) rezultă cu certitudine că depunctarea acordată de examinator în cadrul probei practice nu corespunde situaţiei de fapt, existând diferenţe între greşelile comise de candidat şi consemnările din Anexa de examinare, se apreciază că în cauză se impune anularea calificativului „Respins” acordat reclamantului în data de 14.03.2022”, se mai arată în sentință.

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.