Acasă EVENIMENTE Tribunalul Cluj a făcut dreptate în cazul actriței Iolanda Covaci! Copiii vor...

Tribunalul Cluj a făcut dreptate în cazul actriței Iolanda Covaci! Copiii vor rămâne la mamă. Ofițerul SRI a fost trimis la plimbare

0

Judecătorii au admis apelul formulat de actriță împotriva unei ordonanțe președințiale emisă de Judecătoria Cluj, prin care cei doi copii minori ai acesteia, de șase și opt ani, erau luați de la mamă, și trimiși la tată, ofițer SRI București.

„Admite apelul formulat de apelanta pârâtă COVACI IOLANDA împotriva Ordonanţei civile nr. 7288/2022 pronunţată la data de 07.12.2022 de Judecătoria Cluj-Napoca, pe care o schimbă în tot şi în consecinţă: Respinge, ca neîntemeiată, cererea de ordonanță președințială formulată de către reclamantul DINA ALEXANDRU AUREL, în contradictoriu cu pârâta COVACI IOLANDA. Obligă intimatul să achite apelantei suma de 8020 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în apel, reprezentând 20 lei taxă judiciară de timbru şi 8000 lei onorariu avocaţial. Definitivă”, se arată în decizia definitivă, care nu mai poate fi atacată sub nicio formă.

Judecătoria Cluj a admis cererea

Pe data de 7 decembrie, un judecător de la Judecătoria Cluj Napoca a decis  să admită cererea făcută de ofițerul SRI, Dina Alexandru, și să stabilească domiciliul celor doi copii minori, de la mamă, din Cluj Napoca, la tată, în București.

Adică în plin an școlar, doi copii cu nevoi speciale erau luați ca niște colete și trimiși la sute de kilometri distanță, ca să trăiască alături de tatăl lor. Singura vină care i-a fost imputată actriței Iolanda Covaci, a fost aceea că s-a mutat cu copiii din București la Cluj.

Afirmații despre comportamentul  brutal al ofițerului SRI

Tribunalul Cluj a discutat apelul, în cursul zilei de joi, 9 martie 2023. Cu această ocazie, avocata Maria Vaida, din Baroul București a făcut o serie de afirmații grave, legate de  comportamentul bizar, dacă nu violent, al acestui ofițer SRI.

”Există o fotografie, în care tatăl, pentru a-i disciplina pe copii, ei fiind și mai activi, …, le-a legat mâinile cu scotch și le-a pus o bandă la gură. Fotografia există la dosar. Tracurile copiilor sunt absolut grăitoare. Ei sunt evident terorizați, înspăimântați de un astfel de gest pe care nu îl pot înțelege, acest lucru nefiind o formă de disciplinare. Mama a fost cea a care a cerut explicații. Toate abaterile de la un comportament normal, părintesc, sunt explicate de tată că le-a făcut din joacă”, a mai spus avocata Maria Vaida.

Atât în sala de judecată, cât și ulterior, ofițerul SRI nu a negat informațiile prezentate de doamna avocat Maria Vaida.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.