Connect with us

Hi, what are you looking for?

STIRE PRINCIPALA

Tribunalul Cluj nu i-a arestat pe romii care s-au bătut în centrul orașului. În dosar se vorbește despre fapte foarte grave VIDEO

Tribunalul Cluj a luat decizia de a nu emite mandate de arestare pe numele a doi bărbați acuzați de fapte grave.

Cei doi sunt Rostaș Retan și Rostaș Anton. Procurorii îi acuză că au participat la bătaia din centrul orașului Câmpia Turzii, care a avut loc în cursul zilei de, joi, unde mai multe persoane au fost înjunghiate.

Jandarmii au intervenit la Campia Turzii la o bataie generala.

Jandarmii au intervenit la Campia Turzii la o bataie generala. Sureesa foto: captură video

”Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpații: 1. R.R. (Rostaș Retan – n.n.), cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice …, începând cu data de 11 august 2023 şi până la data de 9 octombrie 2023. 2. Rostaș Anton, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, lovire sau alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice …, începând cu data de 11 august 2023 şi până la data de 9 octombrie 2023”, se arată în încheierea penală a Tribunalului Cluj.

Procurorii cercetează fapte de tentativă de omor

În urma scandalului de joi, din centrul orașului Câmpia Turzii, unde mai multe persoane de etnie romă s-au încăierat, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj.

Astfel, procurorii clujeni susțin că faptele comise de persoanele implicate sunt deosebit de grave. Aceștia au folosit și cuțite cu care s-au înjunghiat de mai multe ori.

”În urma cercetărilor întreprinse de procuror, cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității de la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și a Poliţiei municipiului Câmpia Turzii, a rezultat bănuiala rezonabilă că, la data de 10.08.2023, în jurul orei 13:04, în public, respectiv municipiul Câmpia Turzii, P-ța Mihai Viteazu nr.2, jud. Cluj (în faţa restaurantului fast-food Orient Kebab), pe fondul unui conflict preexistent, a avut loc un scandal între două grupuri de persoane”, susțin procurorii.

S-au atacat cu cuțitele

Doi dintre participanții la acest conflict, despre care procurorii spun că se numesc M.R. și L.R. au folosit cuțite cu care și-au atacat adversarii.

”M.R a tăiat-o cu un cuţit la mână pe persoana vătămată L.A și i-a înjunghiat pe L.R. în piciorul stâng şi pe L.T în zona stomacului, comportamentul acestora producând tulburarea ordinii şi liniştii publice. Totodată, în timpul conflictului L.R. a înjunghiat-o cu un cuţit pe persoana vătămată M.R. în zona toracică, cauzându-i leziuni traumatice care i-au pus în primejdie viața și care sunt vindecabile în 30-35 zile de îngrijiri medicale”, se mai arată în documentull oficial.

În prezent, trei dintre agresori sunt internați în spital unde primesc îngrijiri medicale.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Urmărește-ne

Articole asemănătoare

EVENIMENTE

Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Florești și al Gărzii Gilău au intervenit la un accident rutier petrecut pe autostrada A3, în zona Km49,...

EVENIMENTE

La data de 21 septembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au pus...

EVENIMENTE

Celebra plajă din stațiunea Mamaia va fi amanejată în baza unei proiect realizat de un grup de arhitecți din Cluj Napoca, care au câștigat...