,

TUPEU. În timp ce românii mor de foame, parlamentarii și-au mărit salariile cu 2000 lei!

Posted by

În timp ce românii trăiesc în sărăcie, politicienii partidelor de la putere le cer acestora să facă economie la energie şi îşi măresc lor salariile pentru a putea face faţă crizei economice. 

Plenul Senatului a adoptat majorările cu 91 de voturi „pentru” (PSD, PNL, UDMR și parlamentari de la AUR) și 22 „împotrivă” (USR). Parlamentarii au modificat ordonanța în care erau exceptați demnitarii și aleșii locali, introducând un amendament prin care majorează indmenizațiile acestora. 

Senatul este primă cameră sesizată, lege de aprobarea a OUG 115/2022 urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților care este forul decizional în acest caz.

Un ministru câștigă lejer 15.000 de euro

Întrebat despre posibila majorare a salariilor, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a declarat după ședința de guvern de miercuri că în Uniunea Europeană un ministru câștigă 15.000 de euro, în timp ce în România indemnizația acestuia este de 2.500 de euro.

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat la New York, unde participă la reuniunea ONU, că „este rezonabil și este așteptat să crească și salariile și pensiile” ca urmare crizei energetice și a creșterii inflației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *